Camper huren

Een camper huren?

Kamperen: het is niet voor niets populairder dan ooit. En helemaal vanuit een comfortabele camper. Voor iedereen die nog niet het budget heeft voor zo'n grote aanschaf, is het ideaal om een camper te huren. Als je een camper namelijk minder dan 10 keer per jaar gaat gebruiken, dan kun je wat betreft kosten beter kiezen voor camperverhuur. En of je nu op zoek gaat naar een camperverhuurbedrijf, of je particulier een mini-camper gaat huren: er zijn vele mogelijkheden. Wat dacht je van een schattige buscamper huren en op verkenningstocht door Europa? Of juist een grote camper huren voor het hele gezin? Wij beantwoorden 5 vragen over het huren van campers.


Onderaan deze pagina geven we ook antwoord op diverse vragen die je mogelijk hebt met betrekking tot het huren van een camper.

5 veelgestelde vragen over het huren van een camper

Ben je van plan een camper te huren? Hier vind je antwoorden op vijf veelvoorkomende vragen over het huren van een camper.

Er zijn diverse bedrijven die campers te huur aanbieden. Vaak zijn dit dealers die ook campers verkopen. Soms verhuren ze een camper voor een seizoen voordat ze deze te koop aanbieden. Dit betekent dat je vakantie kunt vieren in relatief nieuwe modellen.

Daarnaast zijn er veel eigenaren die hun camper verhuren. Het is zonde als deze een groot deel van het jaar ongebruikt blijft. Particuliere verhuurders van campers kun je vinden op verschillende deelplatforms, zoals Goboony, Camptoo en PaulCamper. Hier kun je honderden campers van particulieren huren. Bovendien kun je er ook jouw eigen camper te huur aanbieden.

Het is belangrijk om de huurvoorwaarden bij camperverhuur goed te begrijpen, omdat deze kunnen variëren per verhuurbedrijf. Wat is inbegrepen in de huurprijs? Hoeveel kilometers mag je rijden zonder extra kosten? Zijn stoelen, tafels en andere kampeervoorzieningen bij de huur inbegrepen? Het kan voorkomen dat je extra moet betalen voor deze voorzieningen, dus wees hierop voorbereid. Het kan ook verstandig zijn om het eigen risico te controleren. Als er schade optreedt, kunnen de kosten op jou als huurder worden verhaald. Wees daarom zorgvuldig bij het inspecteren van de huurcamper voordat je vertrekt. Maak foto's van de staat van de camper en meld eventuele beschadigingen direct aan de verhuurder. Loop samen met hen de camper door om te controleren of alles naar behoren werkt.

De duur van de camperhuur kan variëren afhankelijk van de verhuurder. Het is belangrijk om de verschillende opties, prijzen en beschikbare data goed te onderzoeken. Sommige verhuurbedrijven hanteren een minimale huurperiode van een week, en de dagen waarop je de camper kunt ophalen en terugbrengen, zijn vaak al vastgesteld. Bij particuliere verhuurders kunnen de voorwaarden anders zijn en kun je soms een camper voor een nachtje of weekendje huren. Als je van plan bent om de camper voor een langere periode te huren, is het handig om vooraf in te schatten hoeveel kilometers je zult afleggen en of dit binnen het toegestane aantal vrije kilometers valt.

Er is een grote variatie aan campermodellen beschikbaar voor verhuur, met verschillende leeftijden en specificaties. Je keuze hangt voornamelijk af van je persoonlijke voorkeuren en budget. Als je bijvoorbeeld de voorkeur geeft aan een nieuwe camper die later te koop wordt aangeboden, kun je kijken bij dealers die campers verhuren. Misschien wil je juist een retro camper huren voor een gezellig avontuur met z'n tweeën door Europa. Ook kleinere campers zijn beschikbaar voor verhuur bij zowel bedrijven als particulieren via deelplatforms.

Als je nog nooit met een camper op vakantie bent geweest, is het belangrijk om te weten welk rijbewijs je nodig hebt om met een gehuurde camper te rijden. Het hangt voornamelijk af van het gewicht van de camper die je gaat huren. In de meeste gevallen kun je met een normaal B-rijbewijs een camper besturen, zolang deze binnen een bepaald gewicht valt. Er geldt echter een grens waarboven je een aanvullend rijbewijs nodig hebt. Het is essentieel om dit goed te controleren voordat je een camper huurt.