Een Mercedes camper kopen

Mercedes-Benz, vaak afgekort tot Mercedes of Benz, is een Duits automerk wat in 1926 ontstaan is door een fusie tussen Daimler Motoren en Benz & Cie. Tegenwoordig is het merk een onderdeel van Daimler AG. In de tussentijd heeft er echter nogal wat plaatsgevonden, ook in de campermarkt waar Mercedes altijd een populaire basis is geweest.

Ex legervoertuigen en brandweerauto’s. De Mercedes die hiervoor gebruikt werd is tot op de dag van vandaag het grote voorbeeld van een retrocamper. Onverwoestbare techniek en een carrosserie die met zo af en toe wat laswerk tot in lengte van dagen meekan. Dubbellucht op de achteras maakt bij deze campers het plaatje compleet. Een nadeel van deze versies is het gewicht. Met kunst en vliegwerk kan dit onder de 3500kg blijven maar de meeste gaan hier toch overheen waardoor een C1 rijbewijs al snel nodig is.

Met de overname van Hanomag Henschel in de jaren 60 kwam daar verandering in. De compacte bus van dit merk had van overgewicht geen last waardoor deze veelvuldig is omgebouwd tot buscamper of halfintegraal camper. Ook van dit type rijden er nog vele trots rond.

De doorontwikkeling van de Hanomag bus heeft geleid tot de Sprinter en Vito van vandaag. Met een slaap-hefdak is de Vito er als een luxe buscamper die rijdt als een personenauto en dus in te zetten is als dagelijks vervoer. De Sprinter is in de campermarkt altijd een beetje achtergebleven omdat deze toch iets duurder was dan de concurrentie en enkel met achterwielaandrijving leverbaar was. De laatste versie van de Sprinter biedt echter een keuze tussen achter- of voorwielaandrijving waarmee de ver naar binnen staande achterwielen en het ruimteverlies door de cardanaandrijving niet van toepassing is op de nieuwe voorwiel aangedreven Sprinter. Tel daar de beperkte beschikbaarheid van de Fiat Ducato bij op waarmee de toekomst voor campers met Mercedes als basis er rooskleurig uitziet.

Benieuwd welke Hymer campers er te koop staan op Campers.nl? Klik op de links om de verschillende modellen te bekijken.

Campers gevonden

Filteren

Van:
Tot:

resulaten

Ontvang nieuw aanbod per e-mail
Getoonde advertenties: - van
campers gevonden. Klik hier voor de resultaten.