Belangrijke tips voor kleding tijdens het kamperen

22-04-2024 Redactie

Belangrijke tips voor kleding tijdens het kamperen

Belangrijke tips voor kleding tijdens het kamperen

Niks is leuker dan dat de tijd weer is aangebroken dat je met de camper op pad mag. Misschien is het wel de eerste keer, of zoek je juist tips om je kampeerervaring nóg beter te maken. Denk aan onderhoudstips voor je camper maar ook tips voor de kleding. In deze blog gaan we dieper in op kleding die geschikt is voor kamperen. Iedereen weet wel dat je wat warme dingen moet meenemen, maar er zijn veel meer handige dingen om te overwegen. Lees deze tips dus snel.

Kies voor kleding die tegen iedere weersomstandigheid kunnen

Er zijn natuurlijk talloze soorten kleding verkrijgbaar om mee te nemen wanneer je met de caravan op pad gaat. Toch zijn er een aantal kledingstukken die extra belangrijk zijn om aan te denken. Zo wil je bijvoorbeeld nadenken over de weersomstandigheden. Zonder een heren regenjas gaat het namelijk erg zwaar worden als het hard regent op de camping. Een camper kan natuurlijk een eigen wc en douche hebben, maar dat is niet altijd het geval. Dan moet je dus door de stromende regen heen om even naar de wc te gaan, of anders om bijvoorbeeld boodschappen te doen. Investeer dus altijd in een goede waterdichte jas en eventueel een broek. Daarnaast kan het erg koud worden in de avond en ochtend tijdens het kamperen. Ook al ben je op een zonnige bestemming, vaak koelt het erg af in de avond. Zorg voor goed geïsoleerde kleding.

Ga altijd voor laagjes voor in de avond en ochtend

De tweede tip is om goed op te letten bij het inpakken van de kleding voor kamperen en het inpakken van laagjes. Door laagjes zorg je ervoor dat je het nooit te koud of te warm wordt.

Zo kunnen jullie de regenjassen aandoen als het regent, als het warm is juist een laagje uit etc. Denk hierbij aan het inpakken van een thermoshirt, een fleecevest en dikke en dunne sokken. Voor schoeisel kun je tijdens het kamperen ook graag afwisselen. Zo loop je in en rondom de camper waarschijnlijk op slippers, wil je goede schoenen mee voor wandelingen en wil je misschien mooie schoenen voor een avondje uit.

Kies voor materialen die duurzaam zijn

Het is natuurlijk hartstikke goed dat je kiest om niet te vliegen, maar om met de camper op pad te gaan als vakantie of uitje. Hiermee ben je bewust bezig met je ecologische afdruk. Wil je nou een beetje in deze sferen blijven? Dan kun je ook voor duurzame kleding kiezen die eventueel ecologisch is. Duurzame kleding is gemaakt van materialen zoals katoen of wol. Deze materialen ademen goed en zijn van hoge kwaliteit. Hierdoor heb je niet zo snel last van slijtage. Je wil niet tijdens de vakantie dat je kleding kapot gaan. Voor outdoor activiteiten moet je juist niet kiezen voor katoen, maar voor een stof die goed ademt en vocht opneemt. Een stofje dat snel droogt is sowieso aan te raden, omdat je vaak in warme landen bent of misschien zelfs een duik wil nemen in een riviertje onderweg.

Wees alert op zonbescherming en insectenbescherming

Een tip om over na te denken wat betreft kleding voor kamperen, is om te denken aan zonbescherming en insectenbescherming. Het is natuurlijk altijd aan te raden om je goed in te smeren met zonnebrand om schade van UV straling tegen te gaan. Ook voor insecten zijn er spray’s, maar het is ook handig om met kleding deze twee dingen te voorkomen. Kies voor kleding met lange mouwen en broekspijpen die wel luchtig zijn. Met deze tips ben jij goed voorbereid!