Gezonde eenpansgerechten die je op de camping kunt maken

29-08-2024 Redactie

Gezonde eenpansgerechten die je op de camping kunt maken

Gezonde eenpansgerechten die je op de camping kunt maken

Op vakantie willen we genieten van lekker en makkelijk eten, en wat is er nou makkelijker te kokkerellen dan een eenpansgerecht? Met een eenpansgerecht bespaar je tijd én afwas. Ideaal voor een ontspannen vakantie dus! Hieronder vind je een aantal heerlijke recepten die je op de camping kunt maken. Buon appetito!

  1. Camping paella

Een favoriet op de camping is paella. Dit gerecht is lekker, voedzaam en brengt de Spaanse zon direct naar je bord. Voor deze campingversie heb je dan ook niet veel nodig: rijst, kip, chorizo, garnalen en wat groenten. Alles gaat in één pan, en binnen een half uur tot 45 minuten (afhankelijk van de kracht van je fornuis) heb je een smakelijke maaltijd. Het enige wat je nodig hebt is wat geduld, want de paella moet langzaam garen om die heerlijke smaak te krijgen.

  1. Lasagne uit de pan

Je leest het goed: je hebt geen oven nodig voor deze lasagne! Begin eerst met het maken van de saus, bijvoorbeeld met gehakt, tomaten en courgette. Voeg daarna de verse lasagnebladen direct toe aan de pan. Binnen no-time heb je een lasagne die niet onderdoet voor de ovenvariant. Win-win!

  1. Hutspot

Hutspot is een echte Nederlandse klassieker en ook perfect voor op de camping. Je hebt natuurlijk verschillende hutspot recepten. Maar dit gerecht is en bijft makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten: aardappelen, wortels en uien. Kook de aardappelen en wortels samen in één pan, voeg de uien toe, en stamp alles tot een smeuïge puree. Serveer met rookworst of een stukje vlees. Een warm en vullend gerecht dat je makkelijk op een camping gasstel kunt maken. Lekker als het een avondje wat kouder is!

  1. Eenpans-spaghetti met (vega) balletjes

Deze spaghetti met balletjes is een kinderfavoriet en staat snel op tafel. Gebruik het vlees van verse worst om snel gehaktballetjes te maken of koop kant en klare vega balletjes. Die heb je tegenwoordig zelfs in blik. Voeg vervolgens pasta en tomatensaus toe en laat alles samen koken. Serveer met een beetje geraspte kaas voor een extra smakelijke twist.

  1. Stoofpotje met gehakt

Een stoofpotje is de makkelijkste (en lekkerste) manier voor het verwerken van restjes groente. Voor dit gerecht gebruik je bijvoorbeeld winterpenen, champignons en bonen uit blik. Voeg gehakt toe, en laat alles lekker pruttelen. Gehakt heeft niet veel tijd nodig om gaar te worden, dus dit gerecht staat ook nog lekker snel op tafel. Perfect voor een koele kampeeravond.

  1. Noedels met mango, garnalen en avocado

Zin om de aziatische keuken in te duiken? Dan is dit bord noedels met een tropische twist perfect. Kook de noedels en voeg mango, garnalen en avocado toe. Doe er wat sojasaus en cashewnoten overheen, en eventueel wat geknepen limoen en je bent klaar! Simpel en enorm lekker.