Luxe kamperen? Kies voor een safaritent

26-01-2024 Redactie

Luxe kamperen? Kies voor een safaritent

Luxe kamperen? Kies voor een safaritent

Wil je graag een keer gezellig met het hele gezin kamperen, maar gaat een normale tent je net even een stapje te ver? Geen probleem! Wist je namelijk dat je tegenwoordig zo luxe kunt kamperen als je zelf zou willen? Uiteraard zijn er ook mensen die het juist prettig vinden om letterlijk back to basics te gaan en in een tent te slapen waarbij ze voor een toiletbezoek met een rol wc papier onder de arm naar een verzamelgebouw moeten lopen. Omdat er daarnaast ook een grote groep is die wel wil genieten van de vrijheid van de natuur, maar dan wel met de nodige luxe en faciliteiten zoals we deze thuis en ook in een hotel gewend zijn, is een safaritent de perfecte keuze. Dus wil jij luxe kamperen in een safaritent? Dan is het goed om dit artikel eens rustig door te lezen en vervolgens te kijken welke opties er allemaal zijn.

Het ultieme gevoel van kamperen in stijl

We hebben het al even genoemd, maar kies je voor een safaritent, dan profiteer je van alle luxe en faciliteiten die je ook thuis en in een hotel hebt. Een safaritent biedt je namelijk alle luxe die je nodig hebt tijdens je vakantie, terwijl je toch dicht bij de natuur blijft. Of je nu met je partner, gezin of vriendengroep reist, een safaritent is geschikt voor iedereen. Zo beschik je over een eigen toiletvoorziening en kun je gewoon rustig zelf in je eigen keuken eten koken. Wat ook een voordeel is, is dat je je geen zorgen hoeft te maken over een dun matje waarmee je vervolgens op de grond moet slapen. Deze luxe tenten zijn namelijk vaak voorzien van een ‘echt’ bed of boxspring, zodat je heerlijk kunt genieten van je nachtrust.

Ruimte en comfort

In het verlengde van bovenstaand, heb je natuurlijk wel de nodige ruimte nodig op het moment dat je ook wilt kunnen koken en de tent is uitgerust met eigen sanitaire voorzieningen. Dit is daarom dus ook direct een reden waarom deze tenten zo populair zijn bij zowel stellen als veel gezinnen met kinderen. Als we de safaritent bijvoorbeeld vergelijken met veel andere tenten, dan zie je dat je qua ruimte een stuk meer tot je beschikking hebt. Daarbij komt ook dat je in veel ‘normale’ tenten ook niet kunt staan, iets wat in een safaritent dus wel kan. Zo hebben deze tenten vaak meerdere slaapkamers, een woonkamer en ook een aparte keuken en douche. Aan ruimte dus absoluut geen gebrek kunnen we je verzekeren.

Middenin de natuur

Kamperen in een luxe tent biedt eigenlijk het beste van twee werelden. Deze vorm van vakantie wordt ook wel glamping genoemd. Zo geniet je van de vrijheid en rust van de natuur, maar wel met alle faciliteiten die je normaal gesproken ook mag verwachten wanneer je kiest voor een vakantie in een hotel. Dit heeft als voordeel dat je dus wel bent voorzien van bijvoorbeeld een eigen keuken, badkamer en goede bedden, maar iedere ochtend wel kunt genieten van het prachtige uitzicht en de fluitende vogeltjes midden in de natuur.