Zo neem jij je e-bike veilig mee met de camper

16-02-2024 Redactie

Zo neem jij je e-bike veilig mee met de camper

Zo neem jij je e-bike veilig mee met de camper

Ga je lekker op vakantie met de camper? Dan is het wel zo prettig dat je ook een fiets meeneemt. Vooral wanneer je het lekker vindt om een flinke fietstocht te maken, is het prettiger om dit met je eigen elektrische fiets te doen, dan wanneer je er één moet huren. Daarbij komt ook dat je dan alle vrijheid hebt om te gaan en staan waar je zelf graag wilt. De mensen die regelmatig met de camper op vakantie gaan, weten natuurlijk als geen ander hoe groot de uitdaging soms is om met zo’n groot voertuig een stadje binnen te rijden en vervolgens een parkeerplaats te vinden. Reden genoeg dus om de fiets mee te nemen, maar hoe doe je dit nu eigenlijk op een veilige en verantwoorde manier?

Kies de juiste fietsendrager voor je elektrische fiets

Het eerste wat je moet doen is ervoor zorgen dat je de juiste fietsendrager kiest voor je e-bike. Een elektrische fiets is over het algemeen iets zwaarder dan een gewone fiets, dus het is belangrijk dat de fietsendrager voldoende draagvermogen heeft. Let ook goed op de afmetingen van de fietsendrager, zodat deze geschikt is voor jouw type fiets. Heb je nog geen e-bike en ga je een elektrische fiets kopen bij Amslod, dan kunnen ze je natuurlijk ook direct voorzien van passend advies. Het kan namelijk in bepaalde gevallen best lastig zijn om de juiste keuze te maken. Stel dat je in de toekomst een extra fiets mee wilt kunnen nemen, dan is het handig hier bij je keuze alvast rekening mee te houden bijvoorbeeld.

Bevestig je e-bike stevig op de fietsendrager

Zodra je de juiste fietsendrager hebt uitgezocht, is het tijd om je e-bike hierop te bevestigen. Zorg ervoor dat je de e-bike stevig vastmaakt, zodat deze niet kan verschuiven tijdens het rijden. Gebruik hiervoor stevige sjorbanden en controleer regelmatig of alles nog goed vastzit. Nu zijn de meeste fietsendragers wel voorzien van beveiliging klemmen, zodat je fiets eigenlijk geen kant op kan, maar is het wel aan te raden dit even goed na te lopen en desnoods bij een fietsenwinkel langs te gaan, zodat ze met je mee kunnen kijken of je het allemaal goed hebt gedaan.

Controleer regelmatig de bevestiging

Stel dat je met de camper naar het zuiden van Spanje rijdt, dan ben je toch al snel 1500 tot 2000 kilometer onderweg. Het is daarom dus ook belangrijk om regelmatig te controleren of alles nog vast zit. Je gaat er niet vanuit, maar door bijvoorbeeld trillingen kan de fiets verschuiven, waardoor alles ineens een stuk minder goed vastzit. Vooral tijdens lange ritten over hobbelige wegen kan het gebeuren dat de bevestiging wat losser komt te zitten. Neem daarom regelmatig een korte pauze om alles na te lopen en indien nodig opnieuw vast te maken. Aangezien je toch iedere 2 tot 3 uur even moet stoppen om een luchtje te scheppen, kun je maar beter direct ook even de fietsendrager met elektrische fiets checken.