Amigo Campers: een modulaire vriend voor het leven

20-03-2024 Redactie

Amigo Campers: een modulaire vriend voor het leven

Amigo Campers: een modulaire vriend voor het leven

Een Amigo buscamper bestaat uit twee delen. De bus en een interieur. Je stelt het zelf samen. Zo kun je kiezen voor een auto waar de eerste kilometers al op de teller staan en een module die alle campercomfort biedt. Inclusief koelen, koken, een toilet, douchen en verlichting. Uniek aan het concept wat Amigo ontwikkeld heeft is echter de mogelijkheid het interieur mee te kunnen nemen naar je volgende bus.

Amigo Campers is een onderdeel van Vaartland.nl. Sinds 1986 actief als één van de grootste occasion dealers in Nederland. Jaarlijks worden er meer dan 6.000 verhandeld. Vaartland.nl beschikt over een netwerk van vestigingen door heel Nederland waarmee een auto altijd ergens in de buurt kan worden aangeboden voor een servicebeurt. Uiteraard kun je daar ook met een Amigo buscamper terecht.

De bus

Een Amigo campermodule past niet alleen in een Volkswagen Transporter maar net zo makkelijk in een Transit, Expert of Jumpy. Een uitgebreide keuze die Vaartland.nl daadwerkelijk biedt. Alleen de beste gebruikte bussen komen in aanmerking om er een Amigo camper van te maken. Met de inkoopkennis en -kunde van een mega autodealer staat het beste wat de markt te bieden heeft dan ook ter beschikking.

Zodra de bus die bij je past er is maakt Amigo samen met Vaartland er een nieuwe camper van. De motor, aandrijving en ophanging krijgen een uitgebreide servicebeurt en ook de carrosserie wordt aan een grondig onderzoek onderworpen om ieder pitje en krasje weg te werken. Spuitwerk, wellicht ga je voor een “two tone” , tot en met het detailen van de cabine en het bekleden van de stoelen maken van de basis voor een Amigo camper een z.g.a.n. exemplaar. Daarbij vinden alle werkzaamheden in eigen huis plaats.

Het interieur

Het modulaire van een Amigo camper staat voor een centraal deel waarin en -op bijna alles wat met camperen te maken heeft zich afspeelt. Bovenop kun je slapen, aan de voorzijde zijn de zitplaatsen aan het tafeltje te vinden. Aan de achterzijde herbergt de module een enorme buitenkeuken. Van dit geheel staan de maten vast, met een smal passtuk vormt het zich aan de auto. Op deze manier past de Amigo camper module in iedere bus. Daarbij is verwijderen relatief eenvoudig. Dat kan natuurlijk met ieder camperinterieur alleen in dit geval sta je niet met een losse bos planken in je handen. De module is geschroefd en kan schadevrij als één geheel uitgenomen worden. Moeilijk of ingewikkeld is dat niet maar je bent er wel een tijdje mee bezig. Even snel je interieur aan de kant zetten voor meer laadruimte is er dus niet bij. Het is vooral handig wanneer je toe bent aan een nieuwe bus maar nog niet aan een nieuw interieur. Ook wanneer je in de nabije toekomst over wil stappen op een elektrische bus, doet die overstap een stuk minder pijn, en is het wel zo duurzaam in plaats van een interieur opnieuw te moeten maken.

Sfeer

Van dat efficiënte modulaire is in het interieur van een Amigo camper niets terug te vinden. Het is er juist gezellig en sfeervol. De kleur waarmee de tafel en kasten zijn afgewerkt kun je kiezen, evenals de stof voor de bekleding. Zoals die van de kussens op de bank aan tafel. Deze zitten verrassend goed. Daarbij zijn ze uitneembaar en buiten te plaatsen als zithoek, samen met de tafel, onder een kleurrijke luifel, ergens waar het uitzicht mooi is.

Door het ontbreken van een spoelbak en kookplaat op de plek van de zithoek binnen is deze lekker ruim. Helemaal met de cabinestoel bijgedraaid. Een tweede koelbox is naast de bank geplaatst. Een “handig voor noodgevallen” toilet onder de bank aan de andere zijde. Daarnaast is er nog steeds ruimte voor een heuse hang-legkast. Ook onder de bank zijn nog lades en kastjes te vinden. Aan bergruimte geen gebrek.

Slapen

Aan stahoogte is ook geen gebrek, met het slaap-hefdak omhoog  is daar een overvloed aan, naast ventilatie door de ramen met een hor ervoor. Slapen kun je hier ook. Door de bedbodem neer te klappen kunnen 2 personen een plek vinden op een traagschuim matras met veerschotels eronder. Comfortabel maar qua afmeting vooral geschikt wanneer je elkaar behoorlijk aardig vindt.

Een stuk ruimer is het bed op de begane grond. Dit is in een handomdraai paraat. De rug van de bank kan een stuk naar beneden waarna je een verlengdeel van het bed als een lade uittrekt. Dit schuift weer zijdelings uit tot de volledige breedte van de bus. Het bed wat hiermee ontstaat heeft de vorstelijke afmeting van 1,8 x 2,1 meter. Ook hier is een comfortmatras neergelegd met veerschotels eronder. Wanneer er niet geslapen wordt klapt ook het matras in en komt de bank weer tevoorschijn.

Koken

De Amigo campers beschikken over een buitenkeuken. Daar valt iets voor te zeggen. Binnen koken in de maatvoering van een Transporter is geen genoegen.  Buiten daarentegen heb je alle ruimte, en die heeft Amigo ook nog eens optimaal benut. Twee flinke lades bieden plaats aan een koelbox, tweepits gaskookplaat, spoelbakje met stromend water en werkruimte in de vorm van een snijplank met, heel attent, de messen op een magneet in een uitsparing aan de onderzijde van de plank. Een leuk detail wat laat zien hoe het begrip afwerking gehanteerd is. Alles schuift en sluit zonder haperen, in dit demomodel is nergens een buts of splinter te ontdekken. De keuken beschikt verder over heel veel bergruimte. Niet alleen voor een serieuze pannenset, bestek en servies, maar ook voor proviand wat niet in de koeling hoeft.

Zo beschik je over een complete keuken, alles bij de hand, met volop bewegingsruimte en een mooi uitzicht. Tegenvallende weersomstandingheden zijn er natuurlijk ook, maar die kun je tegengaan met een zijwand of een tent over de klep of deuren van de Amigo bus.

Off grid

In het pakket wat van een gebruikte bus een nieuwe camper maakt is in een uitgebreide stroombron voorzien. Op het hefdak is een zonnepaneel geplakt die de huishoudaccu op peil houdt. Daarnaast kun je de camper op walstroom aansluiten  en laad de motor ook op. Dat wordt allemaal geregeld met een Victron installatie inclusief omvormer. Die walstroom is dus lang niet altijd nodig. Met de Victron app en een Bluetooth verbinding  kun je feilloos in de gaten houden hoe het met de accu is gesteld. Door de camper heen zijn stopcontacten en oplaadpunten voor je telefoon te vinden. De ledverlichting maakt het nachtelijk sfeertje compleet.

De Amigo Module combineert het beste van twee werelden. Een dagelijks inzetbare bus die moeiteloos een volwaardige camper op een mooie kampeerplaats is. De ombouw van een lege bedrijfsbus tot nieuwe camper duurt ongeveer 4 maanden. Amigo campers biedt de complete ombouw, inclusief het hefdak en de technische installatie, voor een scherpe prijs aan waarbij ook alle verdere zorgen zoals een camperkentekenregistrate, uit handen worden genomen. Voor € 27.850,- krijgt jouw gebruikte bus  een tweede leven als nieuwe camper.

Meer informatie:

www.amigocampers.nl

info@amigocampers.nl

0182 – 748 555

Showroom:

’t Vaartland 7

Stolwijk