Zijn alle campings geschikt voor campers?

22-02-2024 Redactie

Zijn alle campings geschikt voor campers?

Zijn alle campings geschikt voor campers?

Een van de meest fantastische zaken aan het hebben van een camper is de vrijheid om op iedere camping te kunnen neerstrijken waar je maar wilt, en dat door heel Europa (en daarbuiten, maar zover reizen de meeste mensen nu eenmaal niet). Vanzelfsprekend gaat er een planning vooraf aan het maken van een campervakantie, want ook campings zul je tijdig moeten boeken. Veel vakantiegangers doen aan vroegtijdig boeken; dat gebeurt meestal in de maanden januari/ februari dat de zomervakantie al wordt vastgelegd, dus je doet er verstandig aan om er zelf ook vroeg bij te zijn wil je niet naast het net vissen.

Vroegtijdig reserveren, alleen kan dat overal met een camper?

Campers zijn steeds meer in opkomst gekomen de afgelopen jaren. Met name tijdens de corona periode ging het hard; men besefte ineens dat het hebben van een camper wel erg veel uitkomst biedt om je vakantie te waarborgen. Toch betekent dit niet automatisch dat iedere camping onderdak biedt aan campers. Het is daarom aan te bevelen om echt campings geschikt voor campers te selecteren in je zoektocht om teleurstellingen te voorkomen.

Nu bieden vele campings wel degelijk plaats aan campers, hoewel er meestal meer plaatsen gereserveerd zijn voor de caravan. Dit geldt voor vele campings door heel Europa. Het is aan te raden om echt te zoeken op campings voor campers, want het is erg tijdrovend om na een online speurtocht telkens pas na 5 minuten er achter te komen dat er geen plek is voor jouw camper. Campers nemen vaak net wat meer ruimte in beslag en rijden af en aan over het terrein, omdat de camper tevens het vervoermiddel is, in tegenstelling tot een caravan.

Zuid-Europese bestemmingen erg in trek

Mogen we graag kamperen in Nederland, de Zuid-Europese bestemmingen zijn zowaar nog populairder. En dan vooral bestemmingen die fijne faciliteiten bieden voor het hele gezin. Is er een aquapark aanwezig, het strand, bossen en zwembaden, reken er dan maar op dat deze campings al volgeboekt kunnen zijn voor het verstrijken van de maand februari (of al eerder). Zoals bekend spant Frankrijk de kroon onder camperliefhebbers; menig camping is reeds volgeboekt. Met name midden- en Zuid-Frankrijk zijn uitermate populair. Tegenwoordig kan er ook vaak bij de boer gekampeerd worden, wat ook erg leuk is voor de jongsten van het gezin en wat de opties meer verbreed. Voor de mooiste campings, kijk op campings.nl en doe dit op tijd!

Korte periodes boeken op de camping

Wie juist van afwisseling houdt, kan zich wel meer op de korte termijn reserveren. Kies je er bijvoorbeeld voor om enkele dagen op de ene camping te verblijven en een aantal dagen later weer te vertrekken naar de volgende, dan kun je vaak de gaten pakken die overgebleven zijn. Vooral avontuurlijke mensen mogen dit graag doen, die ook wat meer van het land willen zien en ervaren. Want met de camper 2 weken lang naar één en dezelfde standplaats zorgt ervoor dat je meestal minder van de omgeving meekrijgt. Door deze afwisseling er in te bouwen los je dit op.