Camper Nieuws maand maart

16-03-2023 Redactie

Camper Nieuws maand maart

Camper Nieuws maand maart

Camper Nieuws maand maart

Etrusco V: smalle halfintegraal op Renault basis

Sinds 2016 produceert Etrusco campers uit de Laika-fabriek in Toscane. In Nederland was er geen vertegenwoordiging maar daar komt verandering in. De Hymer Group zet Etrusco nu ook bij de Nederlandse dealers in de showroom. Opvallende nieuweling is een smalle halfintegraal met de Renault Master als basisvoertuig.

De kortste van het tweetal is de V 5.9 DR met 5,99 meter. Hierin is een dwarsbed te vinden. De grootste is de V 6.8 SR met achterin enkele bedden. Verder is deze indeling vrijwel gelijk aan de korte versie, al is in de 6.8 SR van de dinette nog een bed te maken. De nieuwe Etrusco’s hebben een basisprijs vanaf € 69.590,-

Meer informatie en dealeradressen: www.etrusco.com

Nieuwe Globe-Traveller Falcon

De campers van het Poolse merk Globe-Traveller zijn altijd net even anders. De nieuwe Globe-Traveller Falcon is daar een voorbeeld van. De wensen van camperaars die meer dan 3 maanden per jaar op pad zijn stonden centraal in het ontwerp. Hoog op lijstje van deze reizigers, en ook dealers, stonden zonnepanelen met veel vermogen, twee batterijen in het woongedeelte, een omvormer, wifi-router, een verwarming op diesel, airconditioning, comfortabele rijgedrag en een gezellig interieur. 

De hieruit voortgekomen Globe-Traveller Falcon heeft een VW Crafter als basis, goede isolatie en een dubbele bodem. Winterkamperen is daardoor geen probleem. De Falcon is daarbij een buscamper voor twee personen. Van de bank in het woongedeelte is ‘s nachts een tweepersoonsbed (1,90 x 1,25 meter) te maken, met daaronder ruimte voor de bagage. De badkamer met douche en toilet is helemaal achterin de camper te vinden. Een bijzondere indeling die een ruimtelijke indruk geeft.

Meer informatie: www.globe-traveller.eu

Bimobil LBX 365: een 4 x 4 alkoofcamper

Het Duitse Bimobil presenteerde onlangs de LBX 365, een alkoofcamper op de Mercedes Benz Sprinter met een 4×4 voor het ruigere werk. De 6,60 meter lange LBX 365 is bedoeld voor langere reizen. De Mercedes Sprinter heeft een goede tractie en een grote bodemvrijheid voor wanneer je buiten de gebaande paden verblijft. 

Er zijn zit- en slaapplaatsen voor vier personen. Het interieur is verder in Bimobil stijl aangekleed, praktisch zonder fratsen. Er is een keuze uit twee designs waarin vurenhout of aluminium de boventoon voert. Beide zijn voorzien van een slijtvaste vloer en meubelbekleding van duurzaam en onderhoudsvriendelijk sisal. In stoffering en gordijnen is er een veel verschillende kleuren beschikbaar. De Bimobil LBX 365 is rondom voorzien van goede sloten. Extra veiligheid biedt een deur in de camperopbouw die toegang tot de cabine geeft. 

Meer informatie: www.bimobil.com