Caravan nieuws maand maart

16-03-2023 Redactie

Caravan nieuws maand maart

Caravan nieuws maand maart

Caravan nieuws maand maart

Kabe Estate: Twee nieuwe indelingen 

Kabe caravans, bekend om een goede kwaliteit en complete uitrusting, kwam vorig jaar op de markt met de Estate als instapserie. Vooral in trek bij kamperende gezinnen. Met diverse indelingen waaronder versies met kinderbedden. In totaal zijn er nu twaalf varianten, van 4,73 meter tot 7,20 meter. Nieuw voor 2023 zijn de 470 GLE en de 780 B GXL.

De Estate 470 is met zijn 4,73 meter de kleinste. Maar met een knusse zitgroep, complete keuken, stijlvolle badkamer en Alde-vloeistofverwarming is deze er nu ook met twee eenpersoonsbedden achterin. De badkamer is in het midden geplaatst en heeft een zijwaarts geïnstalleerd toilet.

Ook de grootste Estate is uitgebreid. De 780 B GXL tandemasser heeft vijf vaste slaapplaatsen en voor nog meer logees is de zitgroep nog om te bouwen.

Meer informatie: www.kabe.se

Off Road met de rigide Kulba Rebel

Kulba is fabrikant van zowel de Woody als de Rebel, beide in teardrop-vorm. De caravans zijn van binnen 1,98 meter lang, 1,36 meter breed en 1,30 meter hoog. Ze hebben een maximaal totaalgewicht van 750 kilo en passen dus achter vrijwel iedere personenauto. De compacte afmetingen passen bovendien in de meeste garages. 

De Kulba Rebel heeft buitenwanden van weers- en krasbestendig polyurethaan en de verhoogde as met 15 inch velgen en terreinbanden maakt de trailer geschikt voor off road rijden. Het tweepersoonsbed in de Rebel kun je omtoveren tot zitbank. Maar eigenlijk bestaat het interieur alleen uit een tweepersoonsbed van 1,40 x 2 meter met daarboven houten kastjes. De teardrop heeft aan beide kanten een kleine deur met raam. Led-verlichting is standaard, net als een dakluik. Optioneel kun je nog kiezen voor een verwarming of airconditioning. Deze minicaravan is er vanaf € 17.750,-

Meer informatie: www.kulba.cool

Hobby Maxia 595 KML: multifunctionele kinderkamer

Een caravan met een heuse kinderkamer om in te slapen én te spelen. Dat is de nieuwe Hobby Maxia 595 KML. Die kinderkamer houdt in dat je de ruimte kunt gebruiken voor verschillende doeleinden, vanaf het eerste kind tot de derde, of als een vriend mee op vakantie gaat. Zelfs een hond kan er in mee. Het multifunctionele gedeelte is achter in de caravan. Er is ruimte voor drie stapelbedden waarvan de bovenste twee met een oprolbare lattenbodems en matrassen eenvoudig zijn weg te nemen. Van het onderste bed maak je eenvoudig een zithoek.

Ook het woongedeelte is ingericht voor een gezin. In het midden van de caravan een ruime kledingkast, de badkamer en de keuken. Die laatste is voorzien van een apothekerskast en een grote Dometic-koelkast van 133 liter met geïntegreerd 12 liter-vriesvak. De nieuwste Maxia is niet alleen functioneel, maar ook gezellig. De stijlvolle aankleding met vilteffect en natuurlijke materialen creëren een aangename sfeer.

Meer informatie: www.hobby-caravan.de