Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023

18-09-2023 Redactie

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023

Kampeerliefhebbers opgelet! Van 4 tot en met 8 oktober kun je als kampeerliefhebber je hart weer ophalen tijdens Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens het grootste kampeerevent van Nederland zie je trends, noviteiten en kun je leuke workshops bezoeken en zelfs proefrijden!

Van de nieuwste caravans, campers en campervans en van de slimste vouwwagens, tenten, daktenten en voortenten: er is geen plek in Nederland waar je zo’n groot aanbod met elkaar kunt vergelijken als op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023. Ook kun je alvast inspiratie opdoen voor je volgende kampeervakantie, of misschien wil je je eigen kampeermiddel wel upgraden met leuke campinggadgets of kampeeraccessoires. Dat kan straks allemaal in Utrecht, van 4 tot en met 8 oktober. Want of je nu graag primitief kampeert of van meer luxe houdt, op Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023 kan echt iedereen zijn hart ophalen aan alles wat met deze vorm van vakantievieren te maken heeft.

Van proefrijden tot aankooptips op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023De Kampeer & Caravan Jaarbeurs is niet alleen een event waar je je ogen uitkijkt, want het is een echte ‘doe’-beurs. Zo kruip je bijvoorbeeld zelf achter het stuur en voel je hoe het is om te rijden met een caravan achter de auto. Je krijgt tips & tricks van experts, bijvoorbeeld over hoe je de losbreekkabel van de caravan op de juiste manier aan de trekhaak bevestigt, over het beladen van de caravan, rijden in de bergen en hoe je voorkomt dat de caravan gaat slingeren. En áls dat gebeurt, hoe je dán de auto/caravan-combinatie weer in het gareel krijgt – die tip geven we graag nú al weg: rémmen!
Ook leuk tijdens deze editie van de beurs is het Fietsparcours, waar je een proefrit kunt maken op je favoriete (e-)bike of op de toerfiets van je dromen. Daarnaast kun je meedoen aan interactieve workshops, wegdromen bij inspirerende reisverhalen en je kunt nieuwe vakantiebestemmingen ontdekken. Daarnaast is er het Klusplein, voor iedereen met plannen om een eigen busje om te bouwen tot campervan, met handige tips over de juiste isolatie, slimme indelingen en hoe je je toekomstige bus helemaal offgrid-proof maakt, met zonnepanelen en zelfdenkende accu’s. Ook de jongste bezoekers vermaken zich volop tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, want voor de kleine kampeerdertjes is er animatie en zijn er leuke andere activiteiten. En voor wie even wil bijkomen van al het overweldigende kampeernieuws: wat dacht je van even lekker relaxen op een van de gezellige terrassen, onder het genot van een hapje, een drankje en live muziek?

Oude bekenden en nieuwe merken
Ook tijdens deze editie worden er weer volop primeurs getoond aan het Nederlandse publiek. Waaronder de camper(van)s van Benimar, Rapido, Dreamer, Itineo, Crosscamp, Fixxter en Sun Living. De merken van Adria en Knaus Tabbert AG laten zowel hun campers als hun caravans zien en bij de caravanmerken zijn ook Caravelair, Dethleffs, Eriba, LMC en T@B van de partij. Ook de alsmaar in populariteit groeiende vouwwagens zijn goed vertegenwoordigd, met merken als Campwerk, Camp-Let, Campooz en Cabanon. In de uitpuilende accessoires hal kun je terecht bij merken als Mestic (onder andere koelboxen, koffiezetters en kampeeraccessoires), Crespo campingstoelen, Thule fietsdragers en Cadac BBQs. Bij de voortenten zijn de merken Isabella, Doréma en onder andere Unico van de partij. En dit is nog maar een greep uit de uitgebreide exposantenlijst. Houd de website in de gaten voor de programmering en het complete exposantenaanbod: kampeerencaravanjaarbeurs.nl/deelnemerslijst

Primeurs en noviteiten
Een noviteit bij de campers is de Crosscamp, een compacte kampeerauto uit het zogenaamde ‘urban camper-segment’: multifunctionele reiswagens waarmee je dus ook kunt overnachten, met tot zelfs vier personen, wanneer de wagen is uitgerust met een hefdak. De Crosscamp is voor modeljaar 2024 uitgebreid tot drie uitvoeringen: de 5,40 meter lange Crosscamp Flex en de Crosscamp Full die zowel in 6 meter als 6,40 meter leverbaar is. Een andere camperprimeur is de Adria Coral die naast de Citroën en Fiat nu ook op Mercedes-basis leverbaar is: een forse upgrade voor de toch al populaire kampeerauto uit Slovenië. Daarnaast wordt deze bijzondere halfintegraalcamper gebouwd op het AL-KO Performance chassis en dat zorgt voor geweldige rijeigenschappen.
Een primeur bij de caravans betreft de LMC Videro: het topmodel van de Duitse fabrikant. Bijzonder aan deze caravanserie, die in verschillende indelingen en lengten beschikbaar is, is het bijzondere interieur waarin verschillende interieurstijlen tot één design zijn geïntegreerd. Camper- en caravanmerk Knaus introduceert de Yaseo-caravan, specifiek gericht op de elektrische auto. De caravan is extreem licht gebouwd door gebruik te maken van nieuwe lichtgewicht materialen en lichte constructietechnieken. Ook is de caravan ontworpen met extra aandacht voor aerodynamica, die bij een elektrische auto zorgt voor een grotere actieradius en een lager brandstofverbruik bij traditionele benzine- en dieselauto’s. Een bijzonder model in deze caravanserie is de extreem compacte Yaseo 340 PX met een keuken voorin en de zithoek achter. Een hefbed zorgt voor twee vaste slaapplaatsen, terwijl de zithoek ook gebruikt kan worden als extra bed.
Ook van de andere exposanten druppelen de primeurs inmiddels binnen – een overzicht vind je op de website van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs: kampeerencaravanjaarbeurs.nl

Praktische info
Wanneer: 4 t/m 8 oktober 2023, dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur
Waar: Jaarbeursplein 1 3521 AL Utrecht
Tickets: Voorverkoop € 14. Kinderen 13 t/m 17 jaar € 7. Kids t/m 12 jaar betalen slechts € 1