Hippie Caviar Hotel: Renault’s Toekomstvisie

27-10-2021 Redactie

Hippie Caviar Hotel: Renault’s Toekomstvisie

Hippie Caviar Hotel: Renault’s Toekomstvisie

Op de onlangs gehouden Caravan Salon in Düsseldorf presenteerde het Franse Renault zijn visie op de toekomst in luxe kampeermaatwerk. Hippie Caviar Hotel is een hightech buscamper vol futuristische oplossingen, gebaseerd op de elektrische variant van de Renault Trafic bestelwagen.

Hippie Caviar Hotel

5 sterrenhotel beleving

In de toekomstvisie van Renault is het Hippie Caviar Hotel een kampeerervaring die een 5 sterrenhotel beleving combineert met puur avontuur. Hiervoor is de buscamper uitgerust met een volledig gemeubileerd dakterras en een royaal bed voor zowel binnen- als buitengebruik. Een drone voor boodschappen en andere bezorgingen zal in de standaard leveromvang worden meegenomen. Maar daarmee houdt het toekomstbestendige niet op. Renault levert de buscamper met een separate ‘logistics container’. Deze unit herbergt onder andere een douche en toilet maar ook een laadpunt om de Trafic bij te tanken. De container laat je bezorgen op de plaats waar je wenst te overnachten.

Hippie Caviar Hotel

Dagelijks inzetbaar

Naast deze luxe die logistiek nog nadere uitwerking behoeft, biedt de Hippie Caviar Hotel buscamper alle vrijheid en flexibiliteit van een compacte, dagelijks inzetbare camper. Met de e-Trafic ga en sta je waar de ingebouwde navigatie je naar leidt. En dankzij het compacte formaat van de Renault heb je geen extra ruime parkeerplek nodig. Daarnaast moet een brug wel erg laag zijn wil je er niet onder passen.

Hippie Caviar Hotel

De Estafette Camper

Met het Hippie Cavia Hotel concept grijpt Renault terug op de gloriejaren van de Estafette. Het Franse antwoord op de Volkswagen T1 camper. De Estafette-camper was vernieuwend toen hij werd uitgebracht in samenwerking met Sabem. Al snel bijzonder populair bij surfers en gezinnen met een liefde voor natuur en avontuur. Deze camper uit de jaren 60 was uitgerust met zitbanken die je ook als bed kon gebruiken, een keukentje, een koelkast en een verwijderbare tafel. Met z’n vlakke vloer, onafhankelijke wielophanging, kleine draaicirkel, moderne cabine en slimme schuifdeur was de Estafette destijds net zo vernieuwend als het Hippie Caviar Hotel met een compleet nieuwe kijk op de traditionele bedrijfswagen. De trendy camper van toen staat nu opnieuw in de belangstelling want de iconische stijl uit vroeger tijden spreekt vandaag nog altijd veel camperaars aan.

Meer informatie: www.renault.nl