Kabe Crown i760 LGB: een winterharde Zweed

25-02-2022 Redactie

Kabe Crown i760 LGB: een winterharde Zweed

Kabe Crown i760 LGB: een winterharde Zweed

Aan de voorzijde geven de donkere grill en schuin geplaatste koplampen de Kabe Crown i760 LGB een stoer voorkomen in X-design. Meteen boven de grill prijkt de ster van Mercedes waarmee de basis nader verklaard is. De Crown staat op een Sprinter onderstel. Een impressie van deze winterharde integraalcamper met Mercedes-techniek.

De nieuwe Kabe Crown i760 LGB ziet er net even anders uit. De bekende rode streep waar Kabe campers en caravans altijd aan te herkennen waren heeft plaatsgemaakt voor een nieuw ontworpen sticker. Hoewel deze tamelijk uitbundig is staat het de nieuwe Crown goed. Het maakt er een integraalcamper van die gezien mag worden. Het voorwiel-aangedreven onderstel van de nieuwe Mercedes Sprinter wekt ook interesse op. Alle comfort, state-of-the-art techniek, veiligheid voorop en vele assist-systemen. Dat comfort wordt mede mogelijk gemaakt door de negentraps automatische transmissie, aangedreven door een 170 pk diesel die muisstil z’n werk verricht. Aan koppel en PK’s dus geen gebrek.

kabe crown

Ruim laadvermogen

De Crown i760 LGB van buiten laat een behoorlijk groot bagageluik zien. De bijbehorende garage onder de wat hoger geplaatste enkele bedden is dat ook. Het is een camper waar kampeerders die veel meenemen graag mee op pad gaan. In de garage is ook een buitendouche te vinden. Naast het luik van de garage is een kleiner luik. Daar schuift een lade voor de ski’s uit, het is tenslotte een Zweed, winterharder is er niet. Het maximaal gewicht is 4500 kilo. Je hebt er dus wel een C of C1 rijbewijs voor nodig. Maar daardoor kan die grote garage effectief benut worden, je hoeft tenslotte niet op een kilootje meer of minder te kijken.

kabe crown

Vijfpersoons

In de nieuwe Kabe kun je met vijf personen de nachtrust beleven. Achterin vind je de eerder genoemde enkele bedden. En boven de zithoek is traditiegetrouw een tweepersoons hefbed geplaatst. Wanneer je het bed niet beslaapt, hangt het niet in de weg en tast het de stahoogte ook niet aan. De bediening is elektrisch.  Onder het hefbed kun je van het zitgedeelte een vijfde slaapplaats maken. Er zijn in de standaardversie vier begordelde zitplaatsen beschikbaar met een vijfde op de optielijst.

kabe crown

Alle ruimte

Het lekker ruim opgezette sanitaire gedeelte bestaat uit een toilet, wastafel en douche. De keuken valt eveneens aangenaam groot uit. Boven het zitgedeelte vind je nog een vitrinekast voor het rinkelvrij opbergen van de glazen. Naast de complete installatie voor de boiler en de verwarming is er ook nog een standkachel op diesel. Handig wanneer je voor in de cabine toch wat meer warmte wil voelen. Dit alles is te bedienen met een touch-panel. Hier kun je het niveau van de accu of gasfles ook aflezen.

kabe crown

Ook in de winter

Winterhard is bij Kabe geen loze kreet. Neem de verwarmde dubbele bodem, het dubbele glas in de zijramen of een verwarmde vloermat in de cockpit en je begrijpt dat deze camper ook onder nul alle comfort biedt. Kabe heeft opbouwtechniek door de jaren heen ook naar een hoger niveau getild. De nieuwe iWall-constructie zorgt voor een maximale stabiliteit en absolute vochtbestendigheid. Met aluminium beplating en Ecoprim-isolatie hebben temperatuurverschillen geen invloed. Daarnaast worden kunststof verbindings-balken gebruikt waar vocht bij kan komen. Deze hebben ingegoten luchtkanalen waardoor ze ook nog eens goede isolerende eigenschappen laten zien.

kabe crown

Caravans en campers van Kabe zijn ontworpen en gebouwd in de sneeuw. Ze voelen zich er niet alleen in thuis, ze zijn ervoor gemaakt. De nieuwe Crown i760 LGB voegt aan die bouwkwaliteit een dosis luxe en comfort toe wat het model tot een premium integraalcamper maakt.

Specificaties: Kabe Crown I760 LGB

Basisvoertuig: Mercedes Sprinter, 170 pk, voorwielaandrijving
Afmetingen: 7,82 x 2,33 x 3,06 meter
Leeggewicht: 3870 kilo
Laadvermogen: 630 kilo
Maximaal gewicht: 4500 kilo
Zit-en slaapplaatsen: 4-5
Prijs: vanaf € 187.875,-

Meer informatie: www.kabe.se

Op zoek naar een gebruikte Kabe? Kijk dan eens op campers.nl of www.camperscaravans.nl