Karmann-Mobil Davis 630: voor actieve buitensporters

04-04-2021 Redactie

Karmann-Mobil Davis 630: voor actieve buitensporters

Karmann-Mobil Davis 630: voor actieve buitensporters

Steeds meer mensen ontdekken de buscamper: multifunctionele voertuigen waarmee je op avontuur kunt. Een stapje verder gaat de Karmann-Mobil Davis 630. Een camper voor de gemotoriseerde levensgenieter. Karmann Davis heeft een trouwe schare aanhangers die van het actieve buitenleven houden. De nieuwe 630 stelt ze niet teleur.

De Karmann-Mobil Davis 630 is ontwikkeld met een sportieve doelgroep voor ogen. De achterkant is zo ontworpen dat er moeiteloos grote stukken vakantieplezier mee kunnen, zoals een motorfiets, een scooter of – om nog maar ‘ns wat te noemen – een complete duik- of surfuitrusting voor twee personen.

Exterieur

De 6 meter en 36 centimeter lange buscamper wordt gebouwd in de Trigano-buscamperfabriek in het Italiaanse dorpje Sevel. Hij heeft een Fiat light chassis en krijgt standaard de 120 pk sterke dieselmotor mee. Optioneel kun je kiezen voor krachtiger versies van 140, 160 of zelfs 180 pk en er zijn allerlei veiligheidssystemen leverbaar, zoals adaptive cruise control, rijbaan-assistenten en meer, verstopt in diverse pakketten. Een bijrijdersairbag is niet standaard – daar moet je een veiligheidspakket voor bestellen. De camper heeft af-fabriek inbouwramen en optioneel kun je kiezen voor een hefdak waarmee je twee extra slaapplaatsen creëert.

Woongedeelte van de Karmann-Mobil Davis 630.
Woongedeelte van de Karmann-Mobil Davis 630.

Interieur

De Karmann-Mobil Davis 630 heeft een licht, fris interieur met hoogglanzende kastkleppen, veel lichte meubelpanelen gecombineerd met een warme houtsoort. Opvallend is het pied-de-poule-patroon van de meubelstoffering, dat de camper een heel eigen uitstraling geeft.

Het meest bijzondere van deze buscamper zit achterin. De Davis 630 is uitgerust met een hefbed dat je elektrisch in hoogte kunt verstellen. Als het tweepersoonsbed omhoog zoemt, verschijnt een grote laadruimte van 130 centimeter breed bij 1,80 meter, volledig voorzien van robuust traanplaat op de vloer, met sjorogen aan beide zijkanten: dé plek om een niet al te zware motorfiets of scooter te vervoeren. Daarom is er ook een oprijplaat beschikbaar. Het hefbed zelf meet 192 bij 180 cm en in de laagste stand komt daar zelfs nog 10 centimeter in de breedte bij, waardoor je het bed in de breedte of in de lengte kunt gebruiken.

Als het tweepersoonsbed omhoog zoemt, verschijnt een grote laadruimte
Als het tweepersoonsbed omhoog zoemt, verschijnt een grote laadruimte.

Woongedeelte

Voorin, in het woongedeelte kun je de tafel omklappen waardoor meer ruimte ontstaat op de dinettebank. De tafel kun je ook buiten gebruiken door een bevestigingsstrip op de achterkant van het keukenmeubel. Er komt veel daglicht binnen door het Heki midi dakluik en boven beide voorstoelen ontbreekt het meestal gebruikelijke bagagecompartiment. Een pluspunt, want daardoor oogt de camper niet alleen ruimtelijker, maar je hebt vanuit het woongedeelte ook een betere instap naar de cabine. Praktische opbergzakken zitten tegen het plafond – een prima compromis.

Compacte keuken

In de compacte keuken zien we een tweepits gasstel en de afdekking van de spoelbak levert wat werkruimte op tijdens het koken, maar he houdt niet over. In de drie ruime lades kun je kookgerei en levensmiddelen kwijt. Prettig is de 90 liter compressorkoelkast op ooghoogte, met daaronder een lage hangkast. In de badkamer is het woekeren met de ruimte: Thetford draaitoilet, wastafeltje met spiegel en als je niet te groot van postuur bent, kun je eventueel ook douchen. Prettig is het kleine, geblindeerde raampje waarmee je kunt ventileren.

Installaties

Qua installaties is de camper compleet uitgevoerd zoals je mag verwachten in een buscamper. De camper heeft Truma dieselverwarming waardoor je alleen gas gebruikt om te koken – de compressorkoelkast werkt immers op stroom. Daardoor is één kleine gasfles al voldoende en dat scheelt bergruimte.

Plattegrond van de Karmann Davis 630.
Plattegrond van de Karmann Davis 630.

Conclusie Karmann-Mobil Davis 630

De Karmann-Mobil Davis 630 heeft een doordacht interieur met z’n praktische bergruimte onder het hefbed – op de aluminium traanplaat vloer vinden zelfs modderige mountainbikes een prima plek en zo zijn er nog veel meer sportieve toepassingen te bedenken. Daarmee is de Davis 630 een prima keuze voor actieve levensgenieters.

Plus & Min

+ multifunctionele bergruimte
+ design interieur
– rijklaar gewicht

De Davis 630 is een prima keuze voor actieve levensgenieters.
De Davis 630 is een prima keuze voor actieve levensgenieters.

Technische gegevens

CHASSIS/MOTOR
Chassis Fiat Ducato light chassis
Motor 2.3 liter 4-cilinder 140pk Multijet-2 Euro 6d-temp
Maximum vermogen kW/pk 89kW/120pk bij 3.600 rpm
Maximum koppel 320Nm bij 1.400 rpm

AFMETINGEN
Lengte: 636 cm
Breedte: 205 cm
Hoogte: 261 cm
Stahoogte: 189 cm
Wielbasis: 403,5 cm

GEWICHTEN
Maximummassa: 3.500 kg
Rijklaar gewicht: 3.015 kg
Laadvermogen: 485 kg

ZITTEN* & SLAPEN
Aantal zit-/slaapplaatsen: 4/4
Bed achter: 190/180 x 192 cm
Bed in optioneel hefdak: 180 x 120 cm

(*zitplaatsen met veiligheidsgordels)

Prijs vanaf circa € 57.160

Meer informatie vind je op www.karmann-mobil.de

Groot aanbod buscampers

Ben je op zoek naar een Karman buscamper? Bekijk hier het aanbod. Op onze website staat een groot en actueel aanbod van allerlei merken buscampers. Hier bekijk je het totale aanbod. Of lees nog meer kampeernieuws.