LMC Element T 758 G: ruimtelijke nieuwkomer

24-05-2020 Redactie

LMC Element T 758 G: ruimtelijke nieuwkomer

LMC Element T 758 G: ruimtelijke nieuwkomer

De Duitse fabrikant LMC heeft een nieuw instapmodel aan het camperporfolio toegevoegd: de Element, op basis van de Fiat Ducato. Wij bekeken de grootste uitvoering, met enkele bedden en een gescheiden douche en toilet.

De Element komt in twee lengtevarianten: eentje nét onder de zeven meter (698 cm) en een ruim 40 cm langere versie, die de 741 cm aantikt. Doordat de maximaal toegestane massa is bepaald op 3.500 kg mag je deze camper met het gewone B-rijbewijs besturen.

Exterieur

De Element is gebouwd op het light chassis van Fiat en is standaard voorzien van de 120 pk sterke Fiat Ducato dieselmotor, die aan de laatste milieueisen voldoet. Hij is onder meer voorzien van een AdBlue-injectie waardoor de emissie fors vermindert. De 120 pk-motor beschikt over hetzelfde koppel als de 130 pk-versie uit de vorige generatie Fiat Ducato-motoren en is daardoor prima geschikt voor deze camper, al zouden we zelf liever upgraden naar 140 pk (meerprijs circa 1.300 euro).

De moderne striping geeft de LMC Element een sportief uiterlijk.
De moderne striping geeft de LMC Element een sportief uiterlijk.

De moderne striping geeft de wagen een sportief uiterlijk. In de linker zijwand zit een serviceluik voor de gasflessen en aan de achterkant zien we een grote garage voor fietsen en kampeermeubilair. Aan de voorzijde heeft de Element een groot panorama dakluik boven de voorruit, dat veel daglicht doorgeeft aan het interieur. Bij de achteras is de vuilwatertank geplaatst – de bediening daarvan gebeurt met een druk op de knop

Wonen, koken, slapen

Zoals we al schreven beschikt deze T 758 G over een gescheiden douche en toilet. De tweede verrassing zien we zodra we de camper instappen. De wagen is voorzien van de moderne loungezit, die we bij steeds meer merken tegenkomen: met twee loungebanken tegenover elkaar. Een groot voordeel van deze zogenaamde face-to-face is het extra ruimtegevoel die dat oplevert. Doordat je het tafelblad kunt opklappen ontstaat ook veel loopruimte. Toch kun je met vier personen op pad, doordat je de banken kunt ombouwen tot stoelen (met veiligheidsgordels) in de rijrichting.

De wagen is voorzien van de moderne loungezit met twee loungebanken tegenover elkaar.
De wagen is voorzien van de moderne loungezit met twee loungebanken tegenover elkaar.

Boven de loungezit is een tweede tweepersoons hefbed in het plafond gemonteerd, dat je eenvoudig kunt laten zakken. Bij het woongedeelte en de badkamer zijn er twee opstapjes in de vloer – even opletten dus. De camper is voorzien van een compacte hoekkeuken met niet al te veel werkruimte. Tegenover de keuken staat de hoge Thetford koel/vriescombinatie met een inhoud van maar liefst 142 liter. Achter de keuken vinden we de gescheiden douche en de toiletruimte met een draaibaar Thetford-toilet. De ruime douche sluit met een kunststof vouwdeur en voor de ventilatie is er een klein dakluik aanwezig. Met de toiletdeur kun je de hele badkamer afsluiten van het woongedeelte, zodat je je op je gemak kunt aankleden.

Via twee treden stap je comfortabel in de bij het hoofdeind gekoppelde enkele bedden, waarvan één bed maar liefst 208 cm lang is (de andere 203 cm). Beide hoofdeinden hebben een eigen USB-aansluiting voor e-reader, telefoon of tablet. Onder beide voeteneinden zijn hangkasten voor kleding gesitueerd en overal in de camper is discrete sfeerverlichting aangebracht in combinatie met leeslampjes.

De camper is voorzien van een compacte hoekkeuken met niet al te veel werkruimte.
De camper is voorzien van een compacte hoekkeuken met niet al te veel werkruimte.

Installaties

Voor verwarming en warm water is de camper uitgevoerd met een Truma combikachel. Nieuwkopers adviseren we een upgade naar de 6E-uitvoering zodat je niet alleen op gas maar ook op 230 Volt kunt verwarmen als je aan de stroompaal staat. De uitrusting is verder dik in orde. Drie gaspitten om op te koken, een grote koelkast, ledverlichting, watertanks voor drinkwater en vuilwater: hier kun je prima mee op vakantie. De afwerking en plaatsing van leidingen en bedrading zijn netjes uitgevoerd.

Conclusie LMC Element

De LMC Element is een nette nieuwkomer in het portfolio van LMC. De styling van de wagen is modern en sfeervol, de installaties zijn netjes ingebouwd. De face-to-face indeling levert veel ruimte op en er zijn voldoende 230 Volt aansluitingen en USB-stopcontacten aan boord. Bijzonder is de 12 jaar garantie op waterdichtheid – een unicum in de camperbranche.

Indeling van de LMC Element T 758 G.
Indeling van de LMC Element T 758 G.

Plus & Min

+ ruimtegevoel
+ aparte toilet en douche
– opstapjes in de vloer

Technische gegevens

CHASSIS/MOTOR
Chassis Fiat Ducato laag breedspoor chassis
Motor 2.3 liter 4-cilinder 120pk Multijet-2 Euro 6d-temp
Maximum vermogen kW/pk 104kW/120pk bij 2.750 rpm
Maximum koppel 320Nm bij 1.400 rpm

AFMETINGEN
Lengte: 741 cm
Breedte: 232 cm
Hoogte: 292 cm
Stahoogte: 212 cm
Wielbasis: 403,5 cm

GEWICHTEN
Maximummassa: 3.500 kg
Rijklaar gewicht: 3.045 kg
Laadvermogen: 455 kg

ZITTEN* & SLAPEN
Aantal zit-/slaapplaatsen: 4/4
Bedden achter: 203x80cm, 208x80cm
Hefbed 200×140 cm
(*zitplaatsen met veiligheidsgordels)

Prijs vanaf circa € 71.000
Meer info: www.lmc-caravan.nl

Aanbod LMC

Op zoek naar een LMC camper of caravan? Bekijk eens het aanbod op CampersCaravans.nl. Of bekijk eerst nog meer campertesten.