De Utrechtse Heuvelrug: prachtige omgeving

12-10-2021 Redactie

De Utrechtse Heuvelrug: prachtige omgeving

De Utrechtse Heuvelrug: prachtige omgeving

Je hoeft niet ver te reizen om mooie plekken te ontdekken. Verspreid over Nederland vind je diverse natuurgebieden, vaak in combinatie met de meest prachtige kampeerplekken. Voorbeelden van dit soort unieke gebieden zijn de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei.

Hier geniet je van rust, ruimte en bijzondere onontdekte parels. En het mooiste: je bent er zo! De schitterende natuur, talloze landgoederen en gezellige dorpen en steden maken de Heuvelrug tot een plek waar iedereen van het goede leven geniet.

Kamperen op de Heuvelrug
Kamperen op de Heuvelrug

Kamperen

Kamperen op de Heuvelrug is een toffe ervaring. Het is een prachtig groen gebied, gelegen in een Nationaal Park met een divers aanbod van natuur. Je vindt er onder andere bossen, heides en zandduinen. De centrale ligging tussen Utrecht en Amersfoort zorgt ervoor dat alles binnen handbereik ligt. Want naast de eindeloze natuur, beschikt de regio ook over adembenemende buitenplaatsen, indrukwekkende kastelen en militair erfgoed.

Ook de liefhebbers van culinair eten kunnen zich hier laten verwennen in één van de vele restaurants die de regio rijk is.

Per fiets of te voet

De omgeving van de Heuvelrug is ideaal om op de fiets of te voet te ontdekken. Op de website opdeheuvelrug.nl lees je meer informatie voor een actieve dag uit of vakantie. Je vindt er bijvoorbeeld een overzicht van de mooiste fiets- en wandelroutes in de regio. Fiets eens langs de Grebbelinie, een historische waterlinie uit de 18de eeuw. Of maak een wandeltocht rondom Slot Zeist. Ook zijn er toegankelijke routes te vinden, die met een rolstoel of kinderwagen te maken zijn.

Kastelen en buitenplaatsen

Wist je dat er meer dan 300 kastelen en buitenplaatsen te vinden zijn in de regio Utrecht? Door deze historische pronkstukken beleef je authentiek Nederlands buitengebied. Op de website vind je een handig overzicht van deze locaties. Voorbeelden zijn Kasteel Amerongen, Culinair Landgoed Parc Broekhuizen en Paleis Soestdijk.

Wijnen bij Frans Chateau
Kasteel Amerongen

Vakantieparken

De vakantieparken in de omgeving bieden je de mogelijkheid om te overnachten midden in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Omringd door natuur, historisch erfgoed en cultuur kom je helemaal tot rust. Alle vakantieparken hebben hun unieke eigenschappen en voldoende faciliteiten voor jong en oud. Denk hierbij aan een fijn entertainmentprogramma, een visvijver of een educatief speelbos. Waar je ook kampeert, geniet van al het moois dat de Utrechtse Heuvelrug te bieden heeft.

Locals

Op de Heuvelrug ontmoet je nieuwe mensen, ontdek je nieuwe plekken en proef je nieuwe dingen. Maar waar begin je met het opdoen van nieuwe ervaringen in zo’n divers gebied? Op de website opdeheuvelrug.nl zijn alle tips van locals en bezoekers verzameld. Op deze manier ontdek je de onontdekte parels in het gebied! Laat je inspireren via de website!

Een handige functie op de website is de druktemonitor. Zo vermijd je de drukke plekken en kan je optimaal genieten van de rust en ruimte.

Pyramide van Austerlitz
Pyramide van Austerlitz

Hier moet je zijn!

Kortom: er is genoeg te doen op de Heuvelrug. Voor een heerlijke vakantie hoef je niet meer naar het buitenland, het kan gewoon in het midden van ons kikkerlandje. Wil je een pyramide beklimmen? Dat kan! Bekijk de Pyramide van Austerlitz. Wandelingen maken met de mooiste vergezichten? Bekijk hier de wandelroutes. Of liever één van de vele bezienswaardigheden een bezoekje brengen? Bekijk hier de top 10 van hotspots op de Heuvelrug. Wees welkom op de Heuvelrug!

Henschotermeer, Maarn
Afkoelen in het Henschotermeer

Meer kampeergebieden

Meer kampeergebieden ontdekken? Lees hier verder! Nog op zoek naar je eigen camper of caravan? Start hier je zoektocht!