Uniek kamperen: een kampeervlot in Waterland

17-06-2020 Redactie

Uniek kamperen: een kampeervlot in Waterland

Uniek kamperen: een kampeervlot in Waterland

Kamperen op een kampeervlot, het klinkt misschien een beetje gek, maar het kan! Net als vroeger toen ze tijdens een schipbreuk een vlot moesten bouwen, alleen dan nu met een positieve reden: vakantie vieren. Met een luxe tentje lekker kamperen op het water: wat voor jou?

Vlotvaren in Zweden

In Nederland is vlotvaren misschien nog niet zo’n fenomeen, maar in Zweden is het een heuse traditie. Al jaren wordt daar gedaan aan het zogenoemde vlotvaren. Volgens de traditie moet je eerst zelf je vlot bouwen. Als je ongeveer 20 dikke boomstammen de rivier in hebt gerold, bind je ze met een touw aan elkaar. Daar bovenop bevestig je nog meer stammen van verschillend formaat en dan kan de tocht beginnen.

Vlotvaren in Nederland

In tegenstelling tot Zweden, hoef je in Nederland niet eerst zelf je vlot te bouwen. Deze staat gelukkig al helemaal netjes voor je klaar. Het kampeervlot is volledig uitgerust met tent, kampeermatrassen en een toiletemmer. Ook heeft het vlot een motor, zodat je lekker rond kan varen via de routekaarten. Onderweg word je langs de prachtige natuurgebieden geleid en kom je ook langs aanmeerplekken voor een hapje en een drankje. Mocht je lekker in de kampeersfeer willen blijven en zelf willen koken dan is dat ook mogelijk! Het vlot is namelijk voorzien van een 2 pits gas kookstel, gastank en een jerrycan met 20 liter water.

Wat je wel zelf moet meenemen zijn je slaapspullen, denk hierbij aan slaapzakken en kussens. De nodige hygiëne artikelen, servies en natuurlijk spelletjes!

Overdag kan je een vaarroute door het Waterland volgen en in de avond kan je jezelf lekker terugtrekken in de tent. Na een hele dag varen om vervolgens lekker in de avond te genieten van de sterrenhemel in de natuur. Wij zijn verkocht!

Wil jij ook binnenkort gaan vlotvaren? Kijk dan snel verder op Experiencewaterland.nl 

Meer lezen over bijzonder kamperen? Lees dan verder op de Camperscaravans Blog!