Kamperen bij het water: 5 campings in Noord-Holland

07-06-2020 Redactie

Kamperen bij het water: 5 campings in Noord-Holland

Kamperen bij het water: 5 campings in Noord-Holland

Zomervakantie: dan wil je genieten op en rond het water. Dat kan uitstekend in Noord-Holland. Niet alleen is de provincie rijk aan prachtige stranden, er zijn ook meerdere recreatieplassen waar je aangenaam je zomer door kunt brengen. Gelukkig kun je kiezen uit vele campings, wij kozen er vijf.

Niet voor niets komen jaarlijks vele toeristen vanuit Nederland en andere landen naar Noord-Holland. Het is een prachtige provincie met vele vakantiemogelijkheden. De stranden bij steden als Zandvoort, Bergen en Egmond zijn heerlijke plekken waar je ongetwijfeld een vakantiegevoel krijgt.

Maar ook recreatiegebieden als het Twiske, het Alkmaardermeer en bijvoorbeeld Groengebied Amstelland bieden uitstekend vakantieplezier op en rond het water. Heb je interesse in een vakantie in Noord-Holland? Bekijk eens deze vijf campings.

Recreatiepark De Watersnip, Petten

Het kustlandschap van Petten is in de afgelopen jaren veranderd. Er is een nieuw strand bijgekomen bij Petten en Camperduin, waar miljoenen kubieke meters zand voor zijn gebruikt. Op 5 sterren recreatiepark de Watersnip liggen de kampeerplaatsen vlakbij dit mooie zandstrand. Het park biedt verder ook vele andere faciliteiten voor jong en oud. Ook leuk: een dagje cultuur snuiven in Hoorn en Enkhuizen, of de schilderachtige dorpjes Petten, Bergen en Schoorl.

Meer lees je hier: www.watersnip.nl

Recreatiepark de Watersnip
Recreatiepark de Watersnip.

Camping Karnemelkplaats, Callantsoog

De kleinschalige camping Karnemelkplaats is 10 minuten lopen van het strand verwijderd. De naam Karnemelkplaats komt van de boerderij die bij de camping hoort. Sinds 2005 is deze niet meer in bedrijf als melkveebedrijf maar als vakantieboerderij.

Door het kleine formaat camping, is er een gastvrije, gemoedelijke sfeer. De ruim opgezette kampeerplaatsen geven je de mogelijkheid om op een rustieke manier te kamperen. Je hebt er lekker de ruimte. En er is genoeg te doen. Sowieso is het strand dichtbij, maar de camping biedt bijvoorbeeld ook verschillende fietsroutes. Optimaal genieten van de natuur.

Meer weten? www.karnemelkplaats.nl

Camping Karnemelkplaats, Callantsoog
Camping Karnemelkplaats, Callantsoog

Camping Zeevangshoeve, Edam

De enige boerderijcamping in de omgeving van Edam-Volendam is Camping Zeevangshoeve. Dichtbij het IJsselmeer: de perfecte plek voor iedereen die van watersport houdt. Omdat de camping kleinschalig is, kun je rust, ruimte, gastvrijheid, persoonlijke aandacht verwachten. Naast de boerencamping, bestaat het bedrijf uit een veehouderij met melkkoeien. Ook is er een hangbuikzwijntje en zijn er kippen aanwezig. Je kunt kennismaken met de melkveehouderij en zien hoe de koeien gemolken worden.

De camping bevindt zich 1 km ten noorden van Edam aan de Zeevangszeedijk midden in het veenweidegebied van de Zeevang. In het voorjaar rijk bezocht door weidevogels zoals de grutto, kievit en tureluur. Leuk om dit gebied ook per fiets te ontdekken!

Hier lees je meer: www.zeevangshoeve.nl

Camping Zeevangshoeve, Edam
Camping Zeevangshoeve, Edam

Camping Bakkum, Bakkum

Middenin de Noord-Hollandse duinen ligt de gezellige Camping Bakkum. Met het gezellige ontmoetingsplein als bruisend hart van de camping. Camping Bakkum ligt op 950m van het strand van Castricum. Binnendoor wandel of fiets je door bos en duinen zo het strand op.

Met de tent, caravan of camper? Kamperen kan op veel manieren. Wat past bij jou? Kies voor een ‘Speelplaats’: ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Of een ‘Tentplaats’: speciaal voor de nostalgische kampeerders. Lekker beschut tussen de bomen op een ‘Bosplaats’ of volop in de zon op een ‘Zonplaats’. Sportieve kampeerders voelen zich zeker thuis op een ‘Watersportplaats’.

Boeken? www.campingbakkum.nl

Bosplaats Camping Bakkum
Bosplaats Camping Bakkum

Camping De Lakens, Bloemendaal aan Zee

Camping de Lakens ligt verscholen tussen de duinen, in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. En binnen 100 stappen sta je op het strand van Bloemendaal. Het bruisende Zandvoort ligt op een steenworp afstand.

Op de Dunespot kampeer je lekker beschut in een duinpan. Neem plaats aan de picknicktafel en geniet op een Loungespot. De Playtown plaatsen zijn ideaal voor gezinnen met kleine kinderen; autoluw en omgeven door speeltoestellen. Luieren in je eigen hangmat met een krantje in alle rust? Dat kan open een Relaxplace. De ultieme natuurbeleving ervaar je op een Beachspot; voetjes in het zand en lekker dichtbij zee! De romantiek bloeit op met zijn 2-en in een tent op de Slurf. De Comfort Area beschikt over een eigen waterkraantje en aansluiting op het riool, ideaal dus voor campers.

Meer weten? www.campingdelakens.nl

Camping De Lakens, Bloemendaal aan Zee
Camping De Lakens, Bloemendaal aan Zee

Groot aanbod in campers en caravans

Op zoek naar een camper of caravan waarmee je deze campings in Noord-Holland wilt verkennen? Op onze website staat een groot en actueel aanbod campers en caravans. Bekijk hier het aanbod. Nog meer kampeernieuws bekijk je hier.