Kamperen in Friesland: tips voor een heerlijke vakantie

27-04-2021 Redactie

Kamperen in Friesland: tips voor een heerlijke vakantie

Kamperen in Friesland: tips voor een heerlijke vakantie

Verrassend veelzijdig! Of je nu aan het water wilt kamperen, even helemaal bijkomen in een prachtig natuurgebied, of zelf eens de elfstedentocht rijden: Friesland is een heerlijke vakantiebestemming. Van plan om te gaan kamperen in Friesland? We geven je een aantal tips.

Aan het water kamperen

Water en Friesland: die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Overal is namelijk water te vinden. Niet alleen door de lange kustlijn, maar ook door de vele meren en waterwegen. De provincie heeft meer woorden voor wateren dan voor brood! Genoeg te kiezen dus als je graag aan het water kampeert.

Harlingen - water Friesland
Overal in Friesland is water: zoals deze mooie plek in Harlingen.

Campingtip: Vakantiepark Bergumermeer

Bij het Bergumermeer, ook wel Burgumermar, ligt dit vakantiepark. Er zijn accommodaties te huur, maar je kunt er ook aan het water kamperen. Vermaak je tijdens je vakantie met allerlei vormen van watersport. Ook je kinderen zullen zich er prima vermaken, er is namelijk een professioneel animatieteam, een zwembad en een speelparadijs. Voor jongeren is er een jeugdhonk en er zijn meerdere sportfaciliteiten.

Meer weten? www.bergumermeer.nl

Vakantiepark Bergumermeer
Kamperen aan het water. (foto van Vakantiepark Bergumermeer

Ontdek de elfsteden

Friesland staat bekend om de elfstedentocht. En hoewel de laatste al heel wat jaren terug was (in 1997), is er elke winter toch weer de hoop dat het dit jaar door zal gaan. Gelukkig zijn de elfsteden ook prima geschikt voor een prachtige tocht. Of het nu met de auto, camper, fiets, boot of te voet is. Leuke routes kun je bijvoorbeeld vinden op Friesland.nl. Elke stad biedt allerlei bezienswaardigheden en leuke uitjes onderweg. En hoe uniek is het als je je vakantie viert op een route die iconisch is voor Nederland?

Campingtip: Camping Hiddema-State

Leeuwarden is het begin- en eindpunt van de elfstedentocht. Een mooie plek dus om een camping op te zoeken. Op 5 km van het centrum van Leeuwarden ligt de gezellige Camping Hiddema-State. De boerderijcamping startte in 1991 als mini camping en is inmiddels iets groter gegroeid. Je vindt er ruime en schone plaatsen, een speeltuintje en een klein boerenwinkeltje met (streek)producten. Met een tent of camper mag je er ook kamperen in de boomgaard van de boerderij.

Meer weten? www.hiddemastate.nl

Vlakbij Leeuwarden kamperen bij Camping Hiddema-State.
Vlakbij Leeuwarden kamperen. (foto van Camping Hiddema-State)

Prachtige natuurgebieden

Voor de echte natuurliefhebbers: Friesland heeft meerdere, prachtige natuurgebieden. Echte parels, die nog helemaal niet zo bekend zijn. Geniet van het eilandgevoel van het Diepsterbos, bezoek een landgoed in het midden van het Friese terpenlandschap of ontdek het schilderachtige natuurgebied De Mieden. En wist je dat er zelfs kliffen te vinden zijn in Friesland? Over deze en andere natuurgebieden van Friesland lees je hier meer.

Oudemirdumer Klif
Oudemirdumer Klif (foto van Romaine)

Campingtip: natuurkampeerterrein Oude Willem

Het Drents-Friese Wold is het op één na grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Op natuurkampeerterrein Oude Willem kun je midden in dit gebied kamperen. Het terrein is klein, sfeervol en je hebt er alle ruimte. Neem zelf je camper, caravan of tent mee, of huur een al voor je ingerichte tipitent. Je hebt kans reeën te spotten vanaf je kampeerplek! De omgeving is ideaal voor wandelen en fietsen: meer dan 90 kilometer aan fiets- en wandelpaden.

Meer weten? www.logerenbijdeboswachter.nl

Groot aanbod campers en caravans

Met je eigen camper of caravan kamperen in Friesland? Op onze website staat een groot en actueel aanbod nieuwe en gebruikte campers en caravans. Bekijk hier het aanbod. Nog meer interessante kampeergebieden bekijk je hier.