Unieke campings: kamperen tussen alpaca’s

30-01-2020 Redactie

Unieke campings: kamperen tussen alpaca’s

Unieke campings: kamperen tussen alpaca’s

Je ziet ze steeds meer als paddenstoelen uit de grond schieten: alpaca-boerderijen. Logisch ook, alpaca’s zijn leuke en bijzondere dieren. Wist je dat je tegenwoordig zelfs kunt kamperen tussen de alpaca’s? Lees meer over de verschillende mogelijkheden.

De alpaca wordt steeds populairder. Dit komt omdat het ontzettend leuke dieren zijn om naar te kijken en omdat ze een vriendelijk en zachtaardig karakter hebben. Geen wonder dat de vraag naar activiteiten met alpaca’s enorm is gegroeid.

Alpaca activiteiten

Kamperen tussen de alpaca’s: AlpacaFarm Vorstenbosch kwam met het idee. De aanvraag voor het openen van de camping ligt nu bij de gemeente. Deze Alpaca-boerderij is in de basis een professionele alpaca-fokkerij. In verloop van tijd zijn ze steeds meer recreatie gaan bieden aan bezoekers. De boerderij is ieder weekend geopend, zodat je een kijkje kunt nemen bij de dieren en daarna lekker genieten van een lunch, of zelfs een high tea!

Naast het lunchen bieden zij nog veel meer andere activiteiten met alpaca’s. Zo kan je een wandeling begaan met een alpaca en kan je zelfs een meet & greet hebben met een alpaca. Wie wilt er nou geen praatje maken met zo’n vrolijk beest? Maar je kan ook borrelen tussen de alpaca’s en zelfs een yoga sessie ondergaan.

Wandeltocht met alpaca's
Wandeltocht met alpaca’s

Slapen tussen de alpaca’s

Als al die activiteiten nog niet genoeg voor je zijn, heb je mazzel! Want in de toekomst kun je dus ook kamperen tussen de alpaca’s. Het plan voor de minicamping is met de gemeente Bernheze doorgenomen en de vergunning is dan ook aangevraagd. Het zal gaan om een ‘glamping’, oftewel luxueus kamperen. De tenten zullen worden voorzien van eigen sanitaire voorzieningen.

Heerlijk wakker worden in een luxueuze tent met een alpaca die jou als eerste goedemorgen komt wensen. Wij hopen natuurlijk dat dit plan zo snel mogelijk werkelijkheid zal worden. Tot die tijd moeten we nog even geduldig wachten in de Alpacabar.

Alpaca's op de alpacafarm Vorstenbosch
Alpaca’s op de alpacafarm Vorstenbosch

Alpaca’s in België

Kun je echt niet wachten om een nachtje te spenderen tussen de alpaca’s? Pak dan alvast je spullen om naar België te gaan! Daar heb je Camping Alpaca waar je al volop kunt kamperen tussen de alpaca’s. Een kleine en simpele camping plaats geschikt voor tenten, caravans en campers. Deze microcamping is in een kleine tuin waar de alpaca’s verblijven.  Van één ding ben je verzekerd: gratis alpaca knuffels!

Camping Alpaca in België
Camping Alpaca in België

Meer lezen over bijzondere campings en kampeergebieden? Bekijk dan eens deze artikelen. Of ben je op zoek naar een nieuwe of gebruikte camper of caravan waarmee je tussen de alpaca’s kunt gaan kamperen? Bekijk hier het huidige aanbod.