Travelhome: dé specialist in camperreizen

17-01-2022 Redactie

Travelhome: dé specialist in camperreizen

Travelhome: dé specialist in camperreizen

Genieten van glinsterende gletsjers, het bruisende stadsleven of juist van de rustige nationale parken. Met de camperreizen van Travelhome kan het allemaal. Of het nou is in Canada of Amerika of wat dichterbij huis zoals IJsland of Noorwegen, met deze camperreizen wordt het een schitterende ervaring.

Travelhome is dé camperspecialist sinds 1986 en is onderdeel van de ANWB. Het begon met het verhuren van campers in Nederland. Al snel groeide dit uit tot camperreizen in heel Europa en verder. Canada, Amerika, Cuba en zelfs Namibië en Australië behoren tot de bestemmingen van Travelhome. Vooral Amerika en Canada zijn populair.

Amerika

Amerika is een veelzijdig land. Ideaal om mooie natuurparken te combineren met grote, Amerikaanse steden. Met een camper het land ontdekken is een van de beste manieren; jij bepaalt waar je onderweg stopt en het tempo van je reis.

Amerika is natuurlijk een groot land. Dus waar ga je jouw camperreis beginnen? Kies je voor het zuidwesten of noordwesten? Of kies je liever een van de 50 staten waar je door heen gaat reizen? Bijvoorbeeld Florida of Alaska? Wij beschrijven een aantal reizen in Amerika.

Florida

Palmbonen, helderblauwe wateren en witte stranden. Je denkt hier al snel aan als je aan Florida denkt. Maar de prachtige staat heeft meer te bieden dan alleen dat. Florida heeft vele uitgestrekte moerasgebieden met bijzondere vogelsoorten en alligators. Het Everglades National Park zit hier bijvoorbeeld; het grootste subtropische natuurgebied van Amerika.

Daarnaast heeft Florida bruisende wereldsteden als Jacksonville en Miami. Jacksonville is de grootste stad in Florida en staat bekend om zijn lange stranden. Miami is een metropool en behoort tot één van de grootste steden van Amerika. Met de in Art Deco opgetrokken pandjes aan de kustweg Ocean Drive voelt het alsof je je in de jaren ’30 begeeft.

Bekijk hier meer over een camperreis door Florida.

West-Amerika

West-Amerika bezoeken staat bij veel mensen hoog op hun bucketlist. Ook met een camper is dit ideaal. Dit gebied van Amerika staat vooral bekend om de vele nationale parken. Denk bijvoorbeeld aan de Grand Canyon, de brede en diepe kloof in het noorden van de staat Arizona. Het is één van de oudste nationale parken in Amerika en je hebt hier prachtig uitzicht.

Lake Powell

Een ander natuurpark in de omgeving is Zion Nationaal Park. Zion National Park heeft een 24 kilometer lang en 800 meter diep ravijn, wat is uitgeslepen door de Virgin River. Het heeft torenhoge rode rotswanden en idyllische watervallen. Het is een ideaal park om doorheen te hiken. Eén van de populairste trails is The Narrows. Je loopt hierbij, door het water, in een kloof met steile rotswanden. Op sommige plekken sta je zelfs tot je middel in het water! Een goede voorbereiding voor deze hike is dan ook  aan te raden.

Ook het Joshua Tree National Park is een echte aanrader in de omgeving. Dit park staat bekend om zijn vreemde landvormen. Zowel de heuvels als de rotsen bestaan uit massief gesteente. Dit gesteente is weer verbrokkeld in losse stukken. Het park heeft zijn naam te danken aan de Joshua Tree die in het park groeit.

Een must see in deze regio is het Yosemite National Park. Er zijn zoveel mooie wandelingen te maken en indrukwekkende uitkijkpunten om te bezoeken. Het park bestaat uit denderende watervallen, goeie valleien, graniete rots kliffen en dichte wouden met mammoetbomen van duizenden jaren oud. Echt een aanrader dus!

Andere parken in deze omgeving zijn het Bryce Canyon National park, bestaande uit natuurlijk gevormde amphitheaters. Of het Sequoia & Kings Canyon National Park, wat bekend staat om zijn enorme rotspartijen en ’s werelds grootste bomen. Zoals de General Sherman Tree, de grootste in volume gemeten boom.

West-Amerika staat ook bekend om grote steden. Waag een gokje in Las Vegas, wandel of fiets over de Golden Gate Bridge in San Francisco of ervaar de glitter en glamour in Beverly Hills in Los Angeles.

Lees hier meer over een camperreis door West-Amerika.

Canada

Een ander populair land voor camperreizen is Canada. Het land biedt een sprookjesachtige natuur en grote, bruisende steden. Maar welke kant van dit prachtige land kies je? West of Oost? Wij helpen je.

West-Canada

West-Canada heeft overweldigende natuurlandschappen vol met ongerepte bossen, helderblauwe meren en imposante bergen. Hier vind je dan ook de meest populaire camperbestemming van Travelhome. Je kunt hier kanoën, een helikoptervlucht maken of zelfs met een kabelbaan naar de top van de Sulphur Mountain.

In West-Canada vind je zowel bekende als iets minder bekende nationale parken. Grote parken zijn bijvoorbeeld Banff National Park, het eerste nationaal park van Canada. Een ander groot en bekend park is Jasper National Park, het grootste park van de vier parken van het Rocky Mountains gebied.

Two Jack Lakeside Campground in Banff National Park

De wat minder bekende parken zijn Kootenay National Park. Dit park biedt vele hoge bergpieken en grote rivieren. Populair in dit park zijn de warmwaterbronnen van Radium Hot Springs. De temperaturen van het water variëren tussen de 35 en 47 graden. Yoho National Park is met ruim 1300 m2 een relatief klein park. Wat je in dit park echt moet zien zijn is het indrukwekkende turquoise gekleurde Emerald Lake.

Geniet van een aangename temperatuur in Vancouver en bewonder de indrukwekkende skyline of haven van de stad. Of breng een bezoekje aan de unieke stad Calgary. Het centrum van Calgary heeft een frisse en moderne uitstraling. Breng een bezoekje aan de Calgary Tower en heb een bijzonder uitzicht over de Rocky Mountains.

Lees hier meer over een camperreis door West-Canada.

Tombstone Territorial Park; een natuur van goud en ruige bergtoppen

Oost-Canada

Wie Oost-Canada hoort denkt waarschijnlijk meteen aan wereldstad Toronto of Montreal. In Toronto kun je ideaal shoppen in het Eaton Centre of genieten van prachtig uitzicht over de stad in de CN Tower. In Montreal kun je ideaal genieten van het historische deel van de stad, maar ook van het nieuwe gedeelte. Het is een multiculturele stad en staat bekend om de heerlijke keuken.

Dé bezienswaardigheid in Oost-Canada zijn natuurlijk de Niagara Falls. Op de grens van Amerika en Canada liggen deze wereldberoemde watervallen. Maak een tocht in de Hornblower en kom onderaan de watervallen erg dichtbij of breng een bezoek aan de observatietoren bij Prospect Point. Met de ‘Jourey behind the Falls’ kun je áchter de watervallen komen; een aparte maar unieke ervaring.

In de provincie Ontario vind je het populaire Algonquin Provincial Park. In dit bosrijke park is veel te doen. Hiken, raften of klimmen, het kan hier allemaal. Ook voor wildlife zit je hier goed. Spot beren, bevers, elanden en wolven tijdens je bezoek aan dit park.

Bekijk hier meer over een camperreis door Oost-Canada.

Meer lezen

Het laatste kampeernieuws lees je op CampersCaravans.nl. Wil je meer kampeernieuws lezen? Klik hier.