Uniek kamperen? Go Champing!

07-04-2020 Redactie

Uniek kamperen? Go Champing!

Uniek kamperen? Go Champing!

Champing is een samenvoeging van church & camping. Je overnacht dus in een kerk met meerdere mensen. Het idee ontstond omdat het zonde was dat al die prachtige kerken die Engeland rijk is altijd maar leeg stonden. Champing is een duurzame manier van overnachten.

Kampeerders zijn steeds meer op zoek naar bijzondere accommodaties. Gelukkig breidt het kampeersegment zich ook steeds verder uit. Van hangende tenten in bomen tot omgebouwde wijnvaten: je kan het zo gek niet bedenken. Men is steeds meer op zoek naar verrassende en originele slaapplaatsen.

Engeland is rijk aan vele prachtige kerken. Veel daarvan stonden echter leeg. Het is natuurlijk zonde om niets te doen met zulke prachtige gebouwen. Dankzij de opkomende kampeertrends en het aantal leegstaande kerken is ‘Champing’ ontstaan. Stichting The Churches Conservation heeft de term ‘Champing’ bedacht.

Kosten

Het verschilt natuurlijk per kerk, maar voor ongeveer 49 a 55 Britse ponden mag je een nachtje in de kerk komen kamperen en daar krijg je ook nog een ontbijtje bij. Je boekt dan een overnachting in een leegstaande kerk, je moet wel zelf je slaapspullen meenemen. Meestal liggen luchtbedden of matrassen voor je klaar, maar je moet wel zelf je slaapzak meenemen. In de meeste gevallen heb je de kerk voor jou alleen. Het is mogelijk om romantisch dan met zijn tweetjes de nacht te spenderen of met een groep vrienden. De prijs is misschien gemiddeld wat hoger dan een standaard kampeerplek, maar het is natuurlijk een unieke ervaring.

De kampeerplek in de kerk

Buiten het feit dat het bijzonder is om in een kerk te overnachten, help je met deze overnachting de plaatselijke gemeenschap. Het grootste gedeelte van de opbrengst gaat namelijk naar het onderhoud van de kerk. Hierdoor behouden de kerken hun waarde. Zo doe je dus ook nog iets goeds voor anderen tijdens je vakantie!

Waar

Er zijn meerdere plaatsen waar je kunt Champen. Zo kan er ‘gechampt’ worden in bijvoorbeeld St. Cyriac kerk en St. Julitta kerk in Swaffham Prior vlakbij Cambridge, maar ook in plekken als Alswincle, Norhhamptonshire, West Stourmouth en Fordwich. The Churches Conservation Trust, heeft al aangegeven dat dankzij het enorme succes er nog veel meer kerken hun deuren zullen openen om te champen!

Lijkt het jou wel wat om te gaan champen? Kijk dan op de website van The Churches Conservation.

Meer lezen over bijzonder kamperen? Lees dan verder op onze Blog! Of bekijk het grote aanbod campers en caravans op onze website.