Benimar Amphitryon 957: Ruimtelijke reiswagen

15-02-2020 Redactie

Benimar Amphitryon 957: Ruimtelijke reiswagen

Benimar Amphitryon 957: Ruimtelijke reiswagen

In België is Benimar een van de verkoophits als het gaat om nieuwe campers. De formule is simpel: veel bieden tegen een interessant prijskaartje. Daarin slaagt de camperfabrikant uit het Spaanse Peniscola goed. Wij bekijken de Benimar Amphitryon 957.

Voor modeljaar 2020 vernieuwt Benimar z’n integraalcampers en ze krijgen meteen een nieuwe naam: Amphitryon. Je kunt kiezen uit drie uitvoeringen, 742 cm lang, met stuk voor stuk een ander bed: er is een versie met centraal opgesteld queensbed, eentje met de traditionele enkele bedden en deze: de Benimar Amphitryon 957 die áchter de enkele bedden een badkamer heeft over de volle breedte van de camper.

Exterieur Amphitryon

Benimar bouwt de Amphitryon op Fiat Ducato en gebruikt daarvoor het breedspoor light chassis. Standaard is de integraal voorzien van de nieuw ontwikkelde 140 pk Multijet-2 dieselmotor, die uitgerust is met AdBlue-techniek om aan de strenge emissienormen te voldoen. Zelf zouden we de optionele 160 pk-versie bestellen, aangevuld met de compleet nieuwe 9-traps automaat – een droom om mee te rijden. De opbouw van de Amphitryon bestaat uit gladde polyester sandwichpanelen met daartussen styrofoam-isolatiemateriaal. De camper heeft vlakke inbouwramen van Seitz en een lekkere brede toegangsdeur.

Het interieur is combinatie van een donkere houtkleur met veel witte vlakken,
Het interieur is combinatie van een donkere houtkleur met veel witte vlakken,

Strak, modern interieur

Voor het interieur combineert Benimar een donkere houtkleur met veel witte vlakken, zoals op de kastdeurtjes van de bovenkasten, de wanden en het front van de koelkast. Dat zorgt voor een strak, modern interieur en samen met de kleurstelling van gordijnen, zit- en rugkussens levert dat een eigentijdse, warme sfeer op.

Woonlounge

Recht tegenover de entree zien we een smal keukenblok en in het verlengde daarvan een van de twee langsbanken die samen met de deelbare tafel de woonlounge vormen. Deze indeling geeft veel ruimtegevoel maar er zijn ook nadelen: om met vier personen te kunnen reizen moet je elke bank apart ombouwen, waarna twee extra stoelen (met hoofdsteunen en veiligheidsgordels) in de rijrichting ontstaan – voor wie zelden met meer dan twee personen reist, is dat natuurlijk een verwaarloosbaar probleem.

Het smalle keukenblok biedt plaats aan een driepits gasstel onder een glazen afdekplaat en een spoelbak die allebei ver naar achteren zijn geplaatst. Daardoor heb je aan de voorkant van het aanrecht toch voldoende werkruimte om te koken. Tegenover de keuken staat een hoge Thetford koelkast met een inhoud van 141 liter met ernaast een handige apothekerskast.

Twee enkele bedden tegen de zijwanden met een looppad ertussen
Twee enkele bedden tegen de zijwanden met een looppad ertussen

Slaapgedeelte

De slaapkamer is af te sluiten met een schuifdeur. We zien hier twee enkele bedden tegen de zijwanden met een looppad ertussen. Door hun lage positie hoef je niet in- en uit bed te klimmen en handig is dat je beide hoofdeinden omhoog kunt zetten – zo heb je overdag een heerlijke chillplek om wat te lezen.

Onder beide bedbanken zijn laden gemaakt voor vakantiespullen en tegen het plafond zien we ook hier ruime plafondkasten met open legvakken – handig voor kleine spulletjes die je graag voor het grijpen hebt. Bijzonder in deze indeling is de badkamer die helemaal achterin is geplaatst, over de volle breedte van de camper. Rechts de ruime douche, links het toilet, met ook hier weer volop bergruimte.

Hefbed in de Benimar Amphitryon 957.
Hefbed in de Benimar Amphitryon 957.

Installaties

Standaard is de Benimar Amphitryon 957 voorzien van een Truma Combi-4, voor verwarming en warm water – voor een camper van deze lengte zouden we liever een Combi-6E zien, met een hogere capaciteit en waarbij de toevoeging ‘E’ betekent dat je ook op elektriciteit kunt stoken, als je aan de stroompaal staat. Je beschikt dan ook permanent over warm water in de geïntegreerde boiler. Gelukkig kun je bij Benimar ook kiezen voor de optionele Alde-vloeistofverwarming: het neusje van de zalm. De vuilwatertank ligt boven de achteras – de drinkwatertank hadden we liever tussen de voor- en achterwielen gehad in plaats van helemaal achterin, in verband met de stabiliteit.

Conclusie

De Benimar Amphitryon 957 is een lekkere ruime reiswagen en biedt door z’n indeling veel ruimtegevoel. Enkele bedden zijn populair in campers, ook doordat je ze kunt koppelen – dat is met deze indeling niet mogelijk. Maar het levert je wél een droom van een badkamer op, die dan weer ten koste gaat van een garage. Wil je toch lekker samen kunnen knuffelen én de fietsen binnen hebben staan, dan kies je voor de Amphitryon 967.

De Benimar Amphitryon 957 is een lekkere ruime reiswagen.
De Benimar Amphitryon 957 is een lekkere ruime reiswagen.

Plus & Min

+ moderne uitstraling
+ ruime badkamer
– geen garage

Technische gegevens

CHASSIS/MOTOR
Chassis Fiat Ducato laag breedspoor chassis
Motor 140 Multijet-2 Euro 6d-temp dieselmotor
Maximum vermogen kW/pk 104kW/140pk bij 3.500 rpm
Maximum koppel 350Nm bij 1.400 rpm

AFMETINGEN
Lengte: 742 cm
Breedte: 237 cm
Hoogte: 295 cm
Wielbasis: 403,5 cm
Stahoogte: 212 cm

GEWICHTEN
Maximummassa: 3.500 kg
Rijklaar gewicht: 3.050 kg
Laadvermogen: 450 kg

ZITTEN* & SLAPEN
Aantal zit-/slaapplaatsen: 4/4
Bedden achter: 195x80cm en 199x80cm
Hefbed 200×140 cm
(*zitplaatsen met veiligheidsgordels)

Prijs circa € 91.700
Meer info: www.benimar.es

Aanbod Benimar

Benieuwd welke campers van Benimar er nu te koop staan? Bekijk hier het aanbod Benimar campers. Of bekijk een van de vele andere campertesten die we hebben gedaan.