ByCarlo: nieuw label van Carlo Camperbouw

01-07-2020 Redactie

ByCarlo: nieuw label van Carlo Camperbouw

ByCarlo: nieuw label van Carlo Camperbouw

Maatwerk in camperbouw is een manier om de camper van je dromen te laten bouwen, geheel naar eigen inzicht. Carlo Camperbouw heeft in de afgelopen 12 jaar vele projecten op deze manier naar volle tevredenheid van trotse eigenaren volbracht. Er kleven echter ook een paar nadelen aan de werkwijze om voor iedere bedrijfswagen weer opnieuw een interieur te ontwerpen. Het is arbeidsintensief en de bouwtijd kan wat te lang zijn. Om daar iets aan te doen is Carlo Camperbouw een nieuwe weg ingeslagen met een nieuwe merknaam. ByCarlo staat voor gestandaardiseerd maatwerk in buscampers, minicampers en camperboxen.

Met een camper van ByCarlo is het voordeel van maatwerk intact gebleven. Je schaft eerst zelf een bus aan waarna het woongedeelte door een specialist wordt ingebouwd. Die bus mag natuurlijk nagelnieuw zijn maar omdat de meeste campers niet aan het aantal kilometers toekomen waar ze op ontworpen zijn, kan een auto met de kop eraf een veel voordeliger keuze zijn. Kleur, uitvoering,  opties en accessoires heb je in beide gevallen zelf in de hand. Een vrije keuze in merk en type is er echter niet. Een ByCarlo camper is gebaseerd op een overzichtelijk aantal modellen die in maatvoering overeenkomen. Hiermee is een interieurplan direct voorhanden en kan er veel sneller worden geleverd.

ByCarlo Ford, Toyota, Citroen, Peugeot of Opel

De Connect, Proace, Jumpy, Expert of Vivaro in een L3 of XL uitvoering zijn de modellen waar ByCarlo zijn handtekening in plaatst. Een doelmatig en efficiënt interieur wat het meeste uit de ruimte aan boord haalt. Het eindresultaat doet kwalitatief in niets onder voor wat er uit standaard seriebouw voortkomt. Wat blijft is een auto die beter bij je past met bijbehorend prijsvoordeel.

ByCarlo

Twee en Vier Persoons Campers

De midsize buscampers worden gebaseerd op een aantal modellen die over een gelijke maatvoering beschikken. De Toyota Proace, Citroen Jumpy, Peugeot Expert en Opel Vivaro delen in dit segment dezelfde carrosserie. De twee persoons uitvoering  is voorzien van een langsbank, met de keuze tussen een slaapplaats beneden of boven in hefdak. De vier persoons uitvoering heeft een dwarsbank met 3 puntgordels wat de buscamper geschikt maakt voor het reizen met evenveel personen als er slaapplaatsen zijn. Standaard is het woongedeelte van alle gemakken voorzien. Opties zijn er ook. Met een diesel kachel, chemisch toilet, luifel of zonnepanelen pakket kun je aan de standaard nog flink wat luxe toevoegen.

Minicampers

Op basis van de Ford Transit Connect L2 vanaf bouwjaar 2014 is er een ByCarlo camper beschikbaar die in specificaties niet onderdoet voor de grotere modellen. Het is natuurlijk wel woekeren met de ruimte maar op mogelijkheden wordt niet veel ingeleverd. Het grote voordeel van deze kleine is uiteraard de dagelijkse inzetbaarheid als personenauto. Alle genoemde modellen zijn van deze tijd en rijden fantastisch maar de buitenmaten van een Connect passen net iets beter in een parkeergarage of -plaats. Omdat de Connect wel een camperkenteken kan krijgen maar niet in aanmerking komt voor het kwarttarief in wegenbelasting is een Transit met de 100PK ecoboost op benzine voor particulieren de beste keuze.

Camperboxen

Wanneer je een camper buiten de vakanties om als bedrijfswagen wenst in te zetten is een camperbox een uitkomst. Dit ByCarlo product bestaat uit een aantal lossen demontabele units die in een handomdraai van je schildersbus een kampeermiddel maakt, of andersom. Ook hier kun je met een aantal opties kiezen tussen eenvoud of van alle gemakken voorzien.

ByCarlo Campers Werkwijze

Op basis van een eerste gesprek maakt Carlo Camperbouw een offerte. Er wordt gewerkt met duidelijke prijsafspraken zodat er geen verrassingen achteraf ontstaan. Na een akkoord wordt de ombouw in overleg ingepland en krijg je tijdens de werkzaamheden regelmatig een update van de voortgang. Zodra de buscamper klaar is wordt de auto ter keuring bij de RDW aangemeld en verzorgt Carlo Camperbouw de gehele procedure van de RDW, BPM aangifte tot het camperkenteken. Nadat dit afgerond is, mag je de weg op maar niet voordat je een volledige uitleg krijgt naast de benodigde informatie en handleidingen.

Een ByCarlo camper krijgt op de gehele ombouw 1 jaar garantie. Voor de ingebouwde systemen geldt de fabrieksgarantie. Indien er problemen zijn is Carlo Camperbouw altijd bereikbaar. Langdurig plezier hebben van een ByCarlo Camper heeft voor deze camperbouwer de hoogste prioriteit.

Voor meer informatie: www.campersbycarlo.nl

Groot aanbod

Nog op zoek naar een nieuwe camper of caravan? Wij hebben een groot aanbod waar je uit kunt kiezen van dealers en particulieren. Of bekijk je liever eerst nog een aantal campertesten of caravantesten?