Forster T659 EB Livin’ Up: compacte instapper

15-10-2020 Redactie

Forster T659 EB Livin’ Up: compacte instapper

Forster T659 EB Livin’ Up: compacte instapper

Forster campers is een relatief jong merk waar echter veel camperexpertise achter schuilgaat. De campers worden gebouwd in Italië en het merk heeft sinds kort een importeur in Nederland: Haffkamp campers in Berkel en Rodenrijs. Bijvoorbeeld ook de Forster T659 EB.

Veel campermerken hebben een tweede merk als instapper: bij Hymer is dat bijvoorbeeld Carado, Knaus heeft Weinsberg en Adria verwelkomt nieuwkomers in de camperbranche met Sun Living. Ook het Duitse kwaliteitsmerk Eura Mobil heeft een tweede merk campers Forster.

We bekijken de Forster T659 EB: een camper met de populaire enkele bedden en door het Livin’ Up-pakket stampvol accessoires die nu bij de prijs zijn inbegrepen – dat levert al een prijsvoordeel op van bijna 18 duizend euro.

We bekijken de Forster T659 EB
We bekijken de Forster T659 EB

Exterieur

De Forster is gebouwd op het breedspoor light chassis van Fiat. Voor de motorisering zorgt de 140 pk sterke Fiat motor – een prima keuze voor deze wagen. Typerend voor Forster zijn de groene transfers op de buitenzijde, XPS-isolatie voor de wanden en houtvrije opbouw – het merk geeft 5 jaar garantie tegen inwateren. In de polyester wanden zijn inbouwramen gemonteerd.

Ook het dak is van polyester: een goede bescherming tegen hagel. Opvallend is het grote panorama dakluik direct boven de cabine. Dat zorgt voor veel lichtinval in de camper en doordat het dakluik open kan, raak je snel warmte kwijt als je een dagje op het strand hebt gezeten. Achterin de Forster T659 EB zien we de grote deur naar de garage (hoogte 119 cm) – een perfecte plek voor fietsen en kampeermeubilair.

Achterin de Forster T659 EB zien we de grote deur naar de garage
Achterin de Forster T659 EB zien we de grote deur naar de garage.

Veel daglicht

Direct bij binnenkomst zien we het effect van het grote panoramaraam boven de cabine: dat laat veel daglicht door in de Forster T659 EB die daardoor een stuk ruimer aanvoelt. Wat daarbij ook meespeelt is dat het meubelwerk is voorzien van een licht houtdecor, gecombineerd met witte hoogglans bovenkastkleppen. Samen met de donkere accenten en chroomkleurige handgrepen levert dat een fris, modern interieur op.

Indeling

In het woongedeelte zien we een in twee kleuren kunstleer gestoffeerde L-bank die is uitgerust met Isofix-bevestiging voor kinderzitjes. Samen met de omgedraaide cabinestoelen ontstaat een knusse zithoek voor vier personen. In het plafond, met een speels donker kleurvlak met lichtspotjes aan weerszijden, is een derde slaapplek verstopt en de dinette kan worden omgebouwd tot een vierde slaapplaats met een lengte van maar liefst 208 cm.

Samen met de omgedraaide cabinestoelen ontstaat een knusse zithoek voor vier personen.
Samen met de omgedraaide cabinestoelen ontstaat een knusse zithoek voor vier personen.

De compacte keuken heeft een driepits gasstel in het werkblad waarin ook de spoelbak is geïntegreerd. Aan de linkerkant van het werkblad zorgt een uitklapbaar plankje voor extra aflegruimte en aan de andere kant van het keukenblok staat een de hoge koelkast met vriesvak. In het keukenblok is voldoende plaats voor kookgerei en levensmiddelen.

De badkamer is tegenover de keuken gesitueerd. Hier zien we een draaibaar toilet, een wastafel en douche. In de slaapkamer vinden we de twee enkele bedden die met een extra kussenset aan elkaar te koppelen zijn, zodat een groot tweepersoonsbed ontstaat. Onder beide voeteneinden is ruimte voor kleding en boven het hoofdeinde zijn drie legkasten tegen het plafond gemonteerd.

In de slaapkamer vinden we de twee enkele bedden die met een extra kussenset aan elkaar te koppelen zijn.
In de slaapkamer vinden we de twee enkele bedden die met een extra kussenset aan elkaar te koppelen zijn.

Installaties

De Forster heeft rondom indirecte ledverlichting die de camper ’s avonds een lekkere sfeer geeft. Er zijn leeslampjes op de juiste plekken. Voor verwarming en warmwater zorgt de Truma Combi 4, in de keuken staat een Thetford koelkast (142 liter) en alle inbouwramen hebben combirollo’s met verduistering en muggenhorren. Het hefbed is elektrisch bedienbaar en de toegangsdeur heeft een hordeur. De camper is heel compleet uitgevoerd en heeft bijvoorbeeld ook een luifel, accupakket (180Ah), zonnepaneel en rookmelder.

In het keukenblok is voldoende plaats voor kookgerei en levensmiddelen.
In het keukenblok is voldoende plaats voor kookgerei en levensmiddelen.

Conclusie Forster T659 EB

De Forster T659EB is een sympathiek geprijsde camper en door het Livin’ Up-pakket is de camper afgeladen met opties waar bij andere merken apart voor moet worden betaald. Voor een camper met enkele bedden is de lengte van 6,59 meter zeer compact te noemen en dat levert een makkelijk manoeuvreerbare camper op waarmee je ook op mooie kleine weggetjes veel plezier zult hebben.

Plus & Min

+ prijs
+ zeer complete camper
+ moderne bouwwijze

De badkamer is tegenover de keuken gesitueerd.
De badkamer is tegenover de keuken gesitueerd.

Technische gegevens

CHASSIS/MOTOR
Chassis: Fiat Ducato breedspoor light chassis
Motor: 2.3 liter 4-cilinder 140pk Multijet-2 Euro 6d-temp
Maximum vermogen kW/pk: 103kW/150pk bij 3.500 rpm
Maximum koppel: 350Nm bij 1.400 rpm

AFMETINGEN
Lengte: 659 cm
Breedte: 235 cm
Hoogte: 295 cm
Wielbasis: 345 cm

GEWICHTEN
Maximummassa: 3.500 kg
Rijklaar gewicht: 2.890 kg
Laadvermogen: 610 kg

ZITTEN* & SLAPEN
Aantal zit-/slaapplaatsen: 4/3+1
Bedden achter: 191x80cm, 186x80cm
Hefbed: 190×81 cm
Dinette: 208×110/78 cm
(*zitplaatsen met veiligheidsgordels)

Prijs vanaf € 59.800
Meer informatie: haffkamp.eu

Huidig aanbod Haffkamp

Benieuwd welke campers er nu bij Haffkamp te koop staan? Bekijk het huidige aanbod hier. Liever eerst nog wat andere campertesten bekijken? Dat doe je hier. Of lees het laatste kampeernieuws.