Loef Buscamper: vol exclusieve gimmicks

26-02-2021 Redactie

Loef Buscamper: vol exclusieve gimmicks

Loef Buscamper: vol exclusieve gimmicks

De Hamburgse camperproducent Loef gaat verder waar andere bouwers van buscampers ophouden. Met een lengte van zeven meter biedt de MAN buscamper van Loef nagenoeg evenveel ruimte als een flinke halfintegraal maar blijven de voordelen van een buscamper intact.

Loef legt in de focus op een strak gestylde inrichting en voegt daar de nodige gimmicks aan toe. Praktisch of niet, de doelgroep van deze exclusieve buscamper zal er van smullen.

Exclusieve Doelgroep

Ook deze zomer worden we waarschijnlijk geconfronteerd met de nodige beperkingen vanwege de coronapandemie. Daardoor zullen we weer een groot aantal nieuwe kampeerders mogen verwelkomen als positief lichtpuntje in een vervelende tunnel. De ene kampeerder zal een wegwerp tentje kopen, de ander een nieuwe of tweedehands caravan en weer een ander is misschien wel in voor een exclusieve buscamper. Voor wie een luxe all-inclusive vakantie naar ver land gewend is zou deze bus van Loef wel eens schot in de roos kunnen zijn.

Loef buscamper

Dubbele Zitgroep

Loef bouwt deze camper op basis van de MAN TGE. Een modern uiterlijk is daarmee gegarandeert, goed passend bij de doelgroep. Om gezellig te kunnen overleven op de kampeerplek heeft de Loef camper achterin een ruime rondzit voor vijf personen. Voorin is er een tweede zitgroep, ook voor vijf personen. Achterin vind je ook een in hoogte verstelbare eettafel waarmee je de dinette ook in een handomdraai kunt verbouwen tot een groot tweepersoons bed van 1,95 x 1,75 m. Het bed voorin is een stuk kleiner en eigenlijk alleen geschikt voor kinderen. De bekleding is smaakvol en gemaakt van een goede kwaliteit stof.

BBQ Lade

De keuken en de bovenkasten zijn afgewerkt met geolied eikenfineer. De verborgen LED-sfeerverlichting verhoogt de sfeer nog wat verder. En de minibar bij de schuifdeur doet daar nog eens een schep bovenop. Er zijn verder overal USB-aansluitingen te vinden voor het laden van smartphones of tablets. Het opstapje is alweer een opvallend detail. Het herbergt een handige lade voor je schoenen. De grote lade aan de achterzijde is zo mogelijk nog interessanter. Daarin kun je niet alleen lekker veel spullen kwijt, het biedt ook plaats aan een Big Green Egg Mini Max barbecue. Grillen, bakken, braden en roken zonder het interieur in een dikke walm te zetten. In combinatie met de compleet uitgeruste keuken kun je in deze camper je gastronomische driften volop beleven.

Loef buscamper

Zelfvoorzienend

Uiteraard is er ook een badkamer. Voorzien van een heuse regendouche. De buitendouche is een andere opfrismogelijkheid. Daarnaast zijn er allerhande technologische voorzieningen om een paar dagen zelfvoorzienend te kunnen camperen. Naast de optionele vierwielaandrijving heeft de camper een Truma D6E diesel/elektrische kachel, zonnepanelen en een fors Li-Ion-accu-pakket. Dankzij de 2.000 Watt omvormer kun je ook allerlei 230 volt-apparaten laten draaien. De Loef buscamper heeft verder een eigen Wi-Fi-netwerk met LTE-modem en slots voor 2 simkaarten.

Loef buscamper

Een budgetviendelijk koopje is de Loef natuurlijk niet. Bij onze Oosterburen begint de buscamper bij zo’n € 120.000,-. In Nederland komt daar de vermaledijde BPM nog bij. Voor veel mensen zal de camper daarom niet echt bereikbaar zijn, maar er is natuurlijk ook een doelgroep voor wie een dergelijke prijs geen enkel probleem vormt.

Meer informatie: www.loef-hamburg.de

Op zoek naar een buscamper, kijk dan ook eens op CampersCaravans.nl