Renault SpaceNomad: Powered by Pilote

21-12-2021 Redactie

Renault SpaceNomad: Powered by Pilote

Renault SpaceNomad: Powered by Pilote

Voortaan kun je ook in de Renault showroom terecht voor een buscamper à la de California. Daar staat vanaf seizoen 2022 de SpaceNomad op basis van de Renault Trafic te shinen. Zwitserland, Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk en Duitsland zijn eerst aan de beurt. Wanneer de Nederlandse Renault dealers volgen is nog niet bekend.

Renault Spacenomad

Renault heeft Zwitserland als proefkonijn gebruikt om te bezien of een eigen fabrieksbuscamper op de interesse van het koperspubliek mag rekenen. Dat was het geval met de SpaceNomad vandaar dat de genoemde landen de introductie beleven. De SpaceNomad is op de compacte Renault Trafic gebaseerd. De bus is beschikbaar in twee uitvoeringen. Met vier zitplaatsen of met een iets langere wielbasis als vijfzitter. Onder de motorkapkap kun je kiezen tussen 110 of 170 pk. Als Franse autobouwer werkt Renault voor deze campervan samen met de net zo Franse camperbouwer Pilote.

Renault Spacenomad

Ook als dagelijkse auto

De SpaceNomad is probleemloos als dagelijkse auto in te zetten. Met vier of vijf zitplaatsen heb je alle ruimte voor je passagiers. Het campergedeelte van Pilote bestaat uit een kastenwandje aan de zijkant inclusief een compact maar bruikbaar keukenblokje. Dit telt twee pitten met piezo ontsteking en een spoelbakje. Ook is er standaard een compressorkoelkast met een inhoud van 49 liter geplaatst. De redelijk grote tafel is aan het keukenblokje te bevestigen. Niet in gebruik kun je deze achterin opbergen en staat hij niet in de weg. De tafel is ook buiten te gebruiken.

Renault Spacenomad

Vier slaapplaatsen

De bus beschikt over twee dubbele bedden. De passagiersbank staat vast en is niet verschuifbaar op een rails. Maar van deze bank maak je in een handomdraai een bed door de rug plat te leggen. De bedmaat hiervan is 130 bij 185 cm. Het slaaphefdak heeft een tweede bed van 120 bij 200 centimeter.

Renault Spacenomad

Volwassen bus

De Renault Trafic is na de laatste facelift opgegroeid tot een volwassen bus. Het dashboard ziet er strak en aantrekkelijk uit. Opvallend is het 8” grote touchscreen. Hiermee bedien je bijvoorbeeld het entertainment systeem. Ook het uiterlijk is door de facelift gemoderniseerd. Zo heeft de Trafic andere bumpers, led koplampen en een setje 17” lichtmetalen velgen.

Naast de L1 komt er ook een 5,40 m L2 SpaceNomad. De indeling is vergelijkbaar. Ook de achterbank die hier echter wel op een rail staat om te kunnen verschuiven. De prijsstelling is nog niet bekend maar de verwachting is dat deze in Frankrijk zo rond de € 50.000,-  komt te liggen. Dat is dan wel zonder onze beruchte bpm.

Meer informatie: www.renault.nl

Interesse in een buscamper? Kijk dan ook eens op campers.nl